Απόψεις, Ελλαδα, Πολιτικα

Άρθρο Αντώνη Ν. Βγόντζα :Ώρα για πολιτειακές και πολιτικές αποφάσεις

111

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δόθηκε η αφορμή να τοποθετηθεί για τη «λύση» του Σκοπιανού προβλήματος με την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ουσιαστικό νόημα της δήλωσής του ήταν καθαρό: «Δεν πρόκειται, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ασχοληθώ ή να προετοιμάσω κάποια πρωτοβουλία που δεν ανάγεται στα καθήκοντά μου».

Οφείλω να τοποθετηθώ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδειχθεί λαλίστατος σε όλα τα θέματα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νιώθουν την ανάγκη του λόγου του. Έχει γίνει σαφές σε όλους μας ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος συνδέεται με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της ως προς το Σκοπιανό. Δεν είναι απλά ο ακαδημαϊκός δάσκαλος (που αναμφισβήτητα ήταν εξαιρετικός), που ξαφνικά μπερδεύτηκε στην πολιτική ζωή του τόπου χωρίς τη θέλησή του. Μαζί με τον Κώστα Καραμανλή διαχειρίστηκε το πρόβλημα των Σκοπίων επί πεντέμισι χρόνια. Και από προηγούμενες δηλώσεις του προκύπτει ότι όντως έχει ουσιαστική ανάμειξη στο περιεχόμενο της συμφωνίας.

Κάποιοι πρέπει να του υπενθυμίσουν και ένα άλλο γεγονός. Τον Απρίλιο του 1992 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αληθινός ιδρυτής και ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της εποχής και πήραν όλοι τους μια ομόφωνη απόφαση, πλην του ΚΚΕ. Αυτή η απόφαση καθοδήγησε την κοινή εθνική μας πορεία στο ζήτημα που προκαλούν τα Σκόπια. Άρα, δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είναι ώρα των αποφάσεων. Για τους πολιτικούς και για τους πολίτες.

Μπροστά μας έχουμε μια συμφωνία. Που παραχωρεί δύο πολυτιμότατα αγαθά που τα χρειάζεται το κράτος των Σκοπίων. Την αναγνώριση της εθνικής ονομασίας τους ως Μακεδονικής. Και μια πρόσθετη αναγνώριση: Η γλώσσα τους είναι «μακεδονική»! Όπως και οι πολίτες των Σκοπίων «Μακεδόνες». Υπάρχει πιο συγκλονιστική παραχώρηση; Όλα τα άλλα, μέσα στη μεγάλη κρεατομηχανή της Ιστορίας, θα ξεχαστούν και πολύ εύκολα θα δίνεται η ευκαιρία στις μελλοντικές γενικές να προσχωρήσουν σε διαδικασίες αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας.

Υπάρχει, όμως και ένα άλλο σημαντικό θέμα. Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, αναγκαίος για την κοινοβουλευτική νομιμοποίησή του, δήλωσε ότι δε δέχεται τη συμφωνία. Σε τι ζήτημα; Πρόκειται για κορυφαίο εθνικό θέμα. Πρόκειται για θέμα ιστορικών διαστάσεων. Και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι σημαντικός εταίρος στη διαχείριση αυτού του ζητήματος. Πώς θα συνεχίσουν να κυβερνούν την Ελλάδα;

Στη γειτονική χώρα των Σκοπίων θα συναποφασίσουν. Όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες. Ο λαός τους.

Σε εμάς η απόλυτη σιωπή και απουσία.

http://STYLE100FM.GR