Σητεια

Αλ. Αλεξάκης στον STYLE100: “Αιμορραγούν” τα σχολεία στη Σητεία

image

Σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό εξακολουθεί να υπαρχει στα δημοτικά σχολεία και τα  νηπιαγωγεία του νομού Λασιθίου, με τη Σητεία να εχει τη θλιβερή πρωτιά σε μια κατάσταση που ο προεδρος του Συλλόγου Εκαπιδευτικων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλ´εξανδρος Αλεξάκης απέδωσε σε συνειδητή πρόθεση του υπουργείου Πειδειας.

Ειναι θεμα πολιτικης βούλησης, δηλωσε, μιλώντας στον STYLE 100 και τον Κωστα Γραμμενίδη, καταλογίζοντας στο Υπουργείο λογιστική λογικη. Οπως είπε, απο το Μάρτιο υπαρχουν οι πιστώσεις, οι οποίες ειναι αυξημένες κατα 5%, ωστοσο, ενω τα προηγούμενα χρονια φαινόταν μια ομαλοποίηση την κατάστασης, φέτος καταγραφετεται μεγάλη απουσία εκπαιδευτικών, ενω ,κεντρικά, γινεται προσπάθεια οχι για πλήρωση των θέσεων, αλλα για συμπτύξεις τμημάτων και τέτοιου είδους λογικές που οδηγούν την υποβάθμιση την παιδείας.

Συμφωνα με τον κ, Αλεξάκη, στο νομο υπαρχουν δέκα επτά κενά ειδικοτήτων, οι οχτώ με εννιά στη Σητεία.  Την κατάσταση επιδείνωνε η έλλειψη σε υλικοτεχνικές υποδομές, ο μη ορισμός προϊσταμένων αλλα και το πλημμελείς προσωπικό καθαριότητας, με τους γονείς των παιδιών σε πολλες περιπτώσει, να αναλαμβάνουν και τετοια  χρέη.,,

 

Ν.Ν