Σητεια

<Αχτίδα φωτός >για την Ένωση Σητείας.

sit8

<Αχτίδα φωτός >για την Ένωση Σητείας.

Να βγει ζωντανη και ενδυναμωμενη απο τον κυκεώνα των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν με τα χρονια ,επιχειρεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας,με τον πρόεδρο της,Μ.Μαυροματάκη , να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, σε συνέντευξή του στον STYLE100 και τον Κ.Γραμμενίδη.
Αφού παρουσίασε ένα ιστορικό της κρίσης της Ένωσης ο Μ. Μαυροματάκης έδωσε μια αισιόδοξη εικόνα για επανεκκίνηση, χάρη και στις ενέργειες του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη με τον οποίο συναντήθηκε πριν λίγες μέρες και συζήτησαν αναλυτικά τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αξιοποίηση του ελαιολάδου της περιοχής.
Οι παρεμβάσεις Πλακιωτάκη υπήρξαν άμεσες και αποτελεσματικές και
αφορούν στην επίσπευση των διαδικασιών για να μπορέσει η Ενωση να προχωρήσει σε συνεργασια για την αξιοποίηση του ελαιόλαδου
Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε στη συνάντηση είναι η πορεία του αιτήματος που αφορά την ένταξη στην ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) Σητείας Λασιθίου  Κρήτης της περιοχής των Λιθινών και Ορεινού, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να δεσμεύεται να ενεργήσει ανάλογα,  στο αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες.

http://style100fm.gr/