Σητεια, Συνεντεύξεις

Γ. Γουλιδακης στον STYLE 100: Λύνονται πολλά προβλήματα, χρειαζεται υπομονή για μεγάλα έργα

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ-

Γ. Γουλιδακης στον STYLE 100:

Λύνονται πολλά προβλήματα,  χρειαζεται υπομονή για μεγάλα έργα

 

 

 

“Τραγική ” χαρακτήρισε την κατάσταση στελέχωσης  της Περιφέρεια, όσον αφορα την ενότητα Λασιθιου,ο  αντιπεριφερειάρχης Γ. Γουλιδάκης που ανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών προς το υπουργείο Εσωτερικών “και οπουδήποτε αλλου απ όπου μπορούμε να καλέσουμε κόσμο ” για να καλυφθεί το κενό.

Σε συνέντευξη του στον STYLE 100 ο ανιπεριφερειάρχης Λασιθιου ,μίλησε κυρίως για τα αντιπλημμυρικά εργα και ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα, γραφειοκρατικά και χρηματοδοτικά ,που υπαρχουν.

Παρόλα αυτα και με την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για έξι μηνες, έχουν γίνει σημαντικά βήματα καθαρισμού  στους ποταμούς στη Σητεία, ωστοσο για τα αναχωματικα εργα που χρειάζονται να γίνουν στην περιοχή Λαγκάδα και στον Ασπροποτάμο, ο κ. Γουλιδακης συνέστησε υπομονή. Οι σχετικές αναθέσεις αναμένονται στο τελος του μήνα..

Ο αντιπεριφερειάρχης διευκρίνησε πως η Περιφερεια, αυτη τη στιγμή, κανει αυτο που μπορει και επιτρέπεται και απο τη νομοθεσία, λειτουργεί δηλαδη πυροσβεστικά,με μικρά  επι μέρους εργα και μελετά για τα μεγάλα και σοβαρά εργα που λύνουν οριστικά τα προβλήματα. Γι αυτα, αναμένεται να γίνει η αρχή το Δεκεμβριο με τα αποτελεσματα να ειναι ορατά το καλοκαιρι του 2020.

Σχετικα με τους δρόμους και τις κλαδοκοπές που πρεπει να γίνουν, η Περιφερειακή  Ενότητα Λασιθιου δεν εχει προσωπικο και δικά της μηχανήματα ,οποτε γίνονται εργολαβίες που τωρα ολοκληρώνονται. Η κατάσταση ετσι .οπως την περιέγραψε ο κ. Γουλιδακης φαίνεται πως εχει εξομαλυνθεί σε αρκετά σημεία ,θα γίνει ομως αυτοψία με μηχανικό της Περιφέρειας για τυχόν αδυναμίες και διορθωτικές επεμβάσεις που πρεπει να γίνουν. Και βεβαια, μπάινει και εδω το ζήτημα των επιπλέον χρηματοδοτήσεων.

Ν.Ν

 

http://style100fm.gr/