Σητεια

Επίσκεψη Ν. Καραμανωλάκη στον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας

SONY DSC SONY DSC

Σε πολύ φιλόξενο και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μεταξύ του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κύριλλου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Σητείας Νίκου Καραμανωλάκη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιεράπετρα, την παραμονή του εορτασμού των Θεοφανείων και η ανταλλαγή ευχών στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδια. «Ευελπιστούμε σε μία καλή και δημιουργική χρονιά, που θα μας βρει ενωμένους σαν νομό», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και συνέχισε, «μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς και πιστεύω ότι με πνεύμα ομόνοιας και αλληλοϋποστήριξης, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Η Εκκλησία, ήταν, είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία για το κοινό καλό».

Ο κ. Καραμανωλάκης με την σειρά του, δήλωσε ότι η νέα χρονιά φέρει και νέες προκλήσεις, τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε  συνεκτικά και συνεργατικά. «Η Ιερά Μητρόπολη, ενώνει δύο περιοχές που έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι υπό την σκέπη της Εκκλησίας και έτσι οφείλουμε να συμπορευόμαστε. Σητεία και Ιεράπετρα, στο ανατολικό άκρο του νομού Λασιθίου, αλλά στο επίκεντρο της Κρήτης. Με εξωστρέφεια και εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές της Σητείας, μπορούμε να την υποστηρίξουμε ουσιαστικά ως πύλη εισόδου/εξόδου του νομού και να δημιουργήσουμε ένα εγγύτερο διακομιστικό κέντρο».

Κοινή συνισταμένη στην όποια αναπτυξιακή προοπτική, βρέθηκε στον εκσυγχρονισμό του ενδονομαρχιακού οδικού δικτύου ως προαπαιτούμενο της ασφαλούς και γρήγορης μετακίνησης. Η εξέλιξη των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Βόρειου και Νότιου Οδικού Άξονα, ήταν μία αγωνία που εκφράστηκε κατ’ επανάληψη, μαζί με άλλες σημαντικές υποδομές, όπως για παράδειγμα τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

«Μία διευρυμένη επιτροπή σε επίπεδο νομού, αφού συμφωνήσει στις προτεραιότητες των οδικών έργων, θα μπορούσε να διεκδικήσει από κοινού την άμεση υλοποίησή τους», είπε ο κ. Καραμανωλάκης και επεσήμανε ότι «με την απουσία ενός σύγχρονου οδικού δικτύου, υπάρχει ο κίνδυνος απομόνωσης και της αποδυνάμωσης των υφιστάμενων υποδομών, όπως το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι της Σητείας».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Κύριλλος, επεσήμανε ότι «η τοπική εκκλησία θα δίνει πάντα το παρών και θα υποστηρίζει την ενωμένη φωνή του Λασιθίου». Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πεποίθηση της μελλοντικής εποικοδομητικής συνεργασίας και της αδιάλειπτης επικοινωνίας, με στόχο την αξιολόγηση των συνθηκών, αλλά και την από κοινού διαβούλευση των απαιτήσεων που θα φέρουν οι εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

 

http://style100fm.gr