Κρητη

Επί τάπητος τα προβλήματα των ορεινών δήμων

283616

Δεύτερη συνάντηση για τα προβλήματα των ορεινών δήμων πραγματοποιείται σήμερα, από τις τις 10 το πρωί, με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ. Κρήτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ορεινών Περιοχών, αναδείχθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των Ορεινών Δήμων

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη συνάντηση εργασίας στην Ήπειρο, τον περασμένο Οκτώβριο με την υποστήριξη της ΠΕΔ Ηπείρου.

Θα  συμμετέχουν η Πρόεδρος Ορεινών Περιοχών της Κ.Ε.Δ.Ε. Δήμαρχος Παρανεστίου Δράμας κα Αλεξάνδρα Μαρίνα  Σωτηριάδου,  ο Πρόεδρος της Μ.Ο.Δ. Α.Ε κος Παναγιώτης Πάντος με  στελέχη της (από τις Ομάδες Υποστήριξης Δικαιούχων ),  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. κος Θεόδωρος Γκοτόπουλος με τα  στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  προκειμένου να καταγραφούν οι ειδικότερες ανάγκες των Ορεινών Δήμων της Κρήτης.

Επίσης όλοι  οι Δήμαρχοι, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, των Ορεινών Δήμων της Κρήτης, έτσι ώστε με την συμβολή τους  να   δημιουργηθεί ο κατάλληλος  μηχανισμός  υποστήριξης. Οι ορεινοί Δήμοι της Κρήτης σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 είναι οι Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Βιάννου, Κανδάνου-Σελίνου, Σφακίων, και Οροπεδίου Λασιθίου.

Τελικός στόχος είναι  να καταγραφούν με πληρότητα και σαφήνεια οι ανάγκες κάθε Δήμου.