Αγ. Νικόλαος, Κρητη

Καμία σκέψη για μετακίνηση της έδρας της ΑΣΤΕΚ από τον Άγ. Νικόλαο

IMG_1589

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε την Τετάρτη 21/6/2017 με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κουρνέτα για θέματα που αφορούν την Τουριστική Σχολή Κρήτης Α.Σ.Τ.Ε.Κ.

Ο Βουλευτής έθεσε τα προβλήματα τα οποία αφορούν την στέγαση της σχολής, την έγκαιρη παράδοση των διδακτικών βιβλίων καθώς και την παραμονή της έδρας της σχόλης στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Επεσήμανε ότι οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΚ δεν έχουν φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις) και δεν έχουν πρόσβαση σε μεταπτυχιακά στις σχολές του εσωτερικού.

Η κ. Κουρνέτα διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τον κ. Θραψανιώτη ότι σ’ αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία σκέψη για μεταφορά της έδρας σε άλλη πόλη του νησιού. Ο Βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί η πρόβλεψη που υπάρχει στο νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι δηλαδή μπορεί να μεταφέρεται η έδρα της σχολής με απλή απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, και να οριστεί σαφώς ότι έδρα της ΑΣΤΕΚ είναι η πόλη του Αγίου Νικολάου.

Η κ. Κουρνέτα τόνισε ότι ήδη έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα βιβλία ώστε να παραδοθούν έγκαιρα κατά την έναρξη του νέου διδακτικού έτους. Για τη φοιτητική μέριμνα επεσήμανε ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν με την κατάργηση του ΟΤΕΚ πριν από 4 χρόνια.

Ενημέρωσε ακόμα τον βουλευτή ότι το Υπουργείο μελετά και επεξεργάζεται σχέδιο για την συνολική αναβάθμιση όλων των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο Βουλευτής Λασιθίου προσκάλεσε την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά να επισκεφθεί σύντομα το Λασίθι και την Κρήτη.

Το Γραφείο Τύπου

http://style100fm.gr/