Κρητη, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Ξυλούρης και Άννα Βίσση, μαζί, σε ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο!

ssssssssss

Πως διασώθηκε το ντοκουμέντο από ένα…18χρονο και τώρα θα παρουσιαστεί στο κοινό

Για τον Νίκο Ξυλούρη, τον Ψαρονίκο, που έφυγε από τη ζωή πριν από 37 χρόνια, έχουν ειπωθεί, ακουστεί και γραφτεί τα πάντα! Ή έτσι τουλάχιστον νομίζαμε! Γιατί υπάρχει ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο που εντοπίστηκε, διασώθηκε και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες με κάθε επισημότητα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive πρόκειται για μια από τις τελευταίες συναυλίες του Ψαρονίκου που έδωσε στην Κρήτη πριν αρρωστήσει και πάει στην Αμερική.

 

Μαζί του ήταν δύο νεαρές καλλιτέχνιδες , η άσημη τότε Αννα Βίσση και η Κατερίνα Σκορδαλάκη- η οποία μάλιστα έχει περιγράψει σε παλιότερη συνέντευξή της ότι βρέθηκε τυχαία στο σχήμα όταν δεν μπορούσε να πάει η Τάνια Τσανακλίδου Έπαιξαν στην πρώτη και τελευταία ,όπως αποδείχτηκε, ζωντανή ηχογραφημένη συναυλία του Ψαρονίκου στην Κρήτη , στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο του Σαρρή.

Ήταν Καλοκαίρι του 1978 και η συναυλία εκείνη ηχογραφήθηκε από τον18χρονο τότε λυράρη Στέλιο Βασιλακη!

Το ντοκουμέντο διασώθηκε, έγινε εκπληκτική δουλειά με την επεξεργασία στα στούντιος για να μεταγραφεί και τώρα με την ευθύνη του δισκοπωλείου Αεράκη θα κυκλοφορήσει σε δύο διπλά CD!

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 Απριλίου, στη Βασιλική του Αγιου Μάρκου με πρωτοβουλία της οικογένειας Ξυλούρη που αποφάσισε να βγάλει το ντοκουμέντο και να το παρουσιάσει στο κοινό. Θα είναι παρούσα η Αννα Βίσση, ο Λούης Δάνος και άλλοι καλλιτέχνες.

 

9f8h4j54

39

xilourisssssss

xilouris-thalassinos-1024x634

xylouris-karezi