Σητεια

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι που πλήγηκαν από τη θεομηνία στην Ανατολική Κρήτη ζήτησε ο Περιφερειάρχης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

DSC02898

Η περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη αποστείλει το έγγραφο στο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας προκειμένου να κηρυχθούν Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές από την θεομηνία των τελευταίων ημερών, στην Ανατολική και νοτιο-ανατολική Κρήτη (Δήμοι Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού και Βιάννου).
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον ενημέρωσε σχετικά.

Σύσκεψη Σητεία

«Ότι χρειαστεί από Μηχανήματα θα τα καλύψει η περιφέρεια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το δημαρχείο Σητείας όπου βρέθηκε σήμερα με τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς φορείς για την ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή της Σητείας από την σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.
Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης από σήμερα θα μισθωθεί με δαπάνη της Περιφερειας κάθε αναγκαίο ιδιωτικό μηχάνημα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της οδικής σύνδεσης με τα χωριά της περιοχής έτσι ώστε να μη υπάρξει κανένα χωριό αποκλεισμένο στην περιοχή της Σητείας.
Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως στόχος είναι να κινηθεί η περιφέρεια και ο Δήμος με το αρθρο 32/4412, δηλαδή με τη διαδικασία του επείγοντος στις αναθέσεις των έργων αποκατάστασης.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνει καταγραφή από τον ΕΛΓΑ και μέσω των δήμων για να υπάρξει αποζημίωση, ενώ από πλευράς της περιφέρειας Κρήτης η αρμόδια επιτροπή για την καταγραφή των ζημιών βρίσκεται ήδη στα Πιλαλημάτα καθώς και οι αντίστοιχες του Δήμου.
«Παράλληλα θα καταθέσουμε αίτημα για αναστολή των Ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, όπως κάναμε  και για τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Επίσης, πρέπει να δούμε πως θα καταγράψουμε το ύψος των ζημιών και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε από το υπουργείο άμεσα μία χρηματοδότηση για την προσβασιμότητα στο οδικό δίκτυο», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν  επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, Νίκος Κουρουπάκης και Νίκος Καραμανωλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι Σητείας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, φορέων και συλλόγων του δήμου Σητείας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, 3η ΜΚΕΣΕ κα.
Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Σητείας οι φορείς και κάτοικοι της περιοχής τον ενημέρωσαν  για τις ζημιές. Να σημειωθεί πως θα ακολουθήσει αυτοψία του Περιφερειάρχη και συναντήσεις και στις άλλες περιοχές.

 

DSC02898

DSC02901

DSC02902

DSC02906

DSC02909

DSC02913

DSC02915

DSC02916

DSC02920

DSC02922

DSC02923

DSC02927

DSC02930

DSC02937

DSC02938

DSC02940

DSC02944

http://STYLE100FM.GR