Αγροτικα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ-ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

download

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας ενημερώνει τους συνταξιούχους αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται και δηλώνουν επί πλέον αγροτικό εισόδημα ότι με την εγκύκλιο-οδηγία της από 19/3/2016 του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του άρθρου 20 του ν.4387/2016 για την απασχόληση συνταξιούχων λόγω γήρατος, ισχύουν τα εξής:

ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ 60% που ίσχυε για τους παλαιούς συνταξιούχους αγρότες (έναρξη ισχύος αγροτικής δραστηριότητας πριν από 13/5/2016, νόμος Κατρούγκαλου) καθώς και στους νέους συνταξιούχους αγρότες, ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ, που για την άσκηση της δραστηριότητας τους αποκτούν αγροτικό εισόδημα μικρότερο των 4.923,12 ευρώ ετησίως.

Κατ’ εξαίρεση η περικοπή θα ισχύσει για όσους είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες και θα συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2025 και μετά.

Οι λογιστές, οι Ενώσεις, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και τα κατά τόπους γραφεία δήλωσης εκμεταλλεύσεων για το 2018 οφείλουν να ενημερώνουν τους αγρότες για την νέα εγκύκλιο.

Η απόφαση αυτή έρχεται να απεγκλωβίσει χιλιάδες αγρότες που βρίσκονταν στο δίλημμα να εγκαταλείψουν την γη με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία γενικά ή να συνεχίσουν να εργάζονται για …άλλους.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Σητεία, 22/4/2018

http://STYLE100FM.GR