ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Σητεια

Περπατώντας στους Γεώτοπους και στις Γεωδιαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας – Ερημούπολη, Μαριδάτη

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

Το Γεωπάρκο της Σητείας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων 2017, οργανώνει πεζοπορική εκδρομή σε συνδιοργάνωση με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητεία, την Κυριακή 11 Ιουνίου.
Στόχος, η ενημέρωση για την σπάνια γεωλογική και οικολογική ποικιλότητα της περιοχής και το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει η Σητεία, με την αναγνώριση της ως παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO, για την ανάπτυξη του αειφόρου και υπεύθυνου τουρισμού.
Ώρα εκκίνησης 8.00π.μ., μπροστά από το κολυμβητήριο (αυστηρά), με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

ΑΦΙΣΑ 11-6-17
Μήκος διαδρομής : 7.700 μ.
Αρχηγός εκδρομής : Άννα Παρασκευοπούλου (Φ.ΟΡ.Σ.Σ.)
Πληροφορίες: Βαγγέλης Περάκης (Γεωπάρκο Σητείας)
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου , στην αρχηγό της εκδρομής, Άννας Παρασκευοπούλου , 6939343630 και στον Βαγγέλη Περάκη, 6973211051
Προσοχή: Απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες στην εκδρομή: νερό, καπέλο, αντηλιακό, κάποιο προστατευτικό μέσο,( ομπρέλα ή τέντα) για την στάση στην παραλία Μεγάλη Κεφάλα, σνακ ή πρόχειρο φαγητό και ….. καλή διάθεση.
Α) Εκκίνηση πεζοπορίας από Ερημούπολη 9,00 π.μ.
1. Ενημέρωση για τους Γεώτοπους της περιοχής (Επώθηση Ερημούπολης , Κατοπτρική επιφάνεια (καθρέπτης) πλαγιο-κανονικού ρήγματος , Κόκκινα Μάρμαρα) 2. Ενημέρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ιτάνου
Β) φοινικόδασος – Μεγάλη κεφάλα
1. Ενημέρωση για τον οικότοπο του Φοινικοδάσους Βαϊ και τους άλλους βιότοπους της περιοχής . 2. Γεωλογία περιοχής (Πτυχή Βάι, Ψιλή άμμος, ενότητα πετρωμάτων Φυλλιτών – Χαλαζιτών κ.λ.π.) . 3. Στάση για μπάνιο στη παραλία της Μεγάλης Κεφάλας βρίσκεται αρκετά νότια του Βαϊ (γεωδιαδρομή 14)
Γ) Τέλος διαδρομής στην παραλία Μαριδάτη