Σητεια, Συνεντεύξεις

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μαρία Νικητάκη: Το λάδι “τονώνει ” την αγορά της Σητείας(ΗΧΙΤΙΚΟ)

12799442_1269176446432804_951696653642096102_n

Συγκρατημένη η αγορά της Σητείας, που, απ ο τι  φαίνεται, ευελπιστεί να “λαδώσει” μηχανές (στην κυριολεξία ) για να λειτουργήσει και να πάρει ανάσες. Η παραγωγή και η πώληση του λαδιού είναι η κινητήρια δύναμη για την τοπική αγορά, όπως σημείωσε σε συνέντευξη της στον STYLE 100 η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαρία Νικητάκη, που περιέγραψε μια σειρά αρνητικών γεγονότων που είχαν αρνητικές επιπτώσεις, με την πτώση του τουρισμού να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, αλλα να μη εχει  επιδράσει καταλυτικά.

Ο κυριος παράγοντας ήταν η περιορισμένη παραγωγή ελαιολάδου, που σε συνάρτηση με άλλους παραγοντες,οπως οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις, οι απανωτές εκλογικές διαδικασίες ακομα και το Κτηματολόγιο με τα έξοδα που συνεπάγεται για τον καθένα, έφεραν αρνητικό πρόσημο. Για φέτος, υπαρχει προσδοκία για ανάκαμψη, ακριβως επειδη αναμένεται ικανοποιητική σοδειά για το λάδι.

Η κ.Νικητάκη επανέλαβε την πάγια θέση του Συλλόγου και του συνόλου των Εμπορικων Συλλόγων της χώρας για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών δεκαπενθήμερων, που οπως είπε, αποδυναμωνουν την έννοια των εκπτώσεων, που έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη και εξυπηρετούν μόνο τις πολυεθνικές εταιρίες και οχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μέλος της ομάδας στήριξης του Γηροκομείου, η κ. Νικητάκη αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, αναμένοντας να προκύψει κατι θετικό .

Ν.Ν

http://style100fm.gr/