Σητεια

Συμμετοχή στην ημερίδα του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

IMG_4523

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 να πραγματοποιήθηκε   ημερίδα στον χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στα πλαίσια της ετήσιας επιμόρφωσης των μελών του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, με στόχο την ενημέρωση τους για τα 2 Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Κρήτης, αλλά  και για τα άλλα προγράμματα της UNESCO.

O Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης κος Δημ. Μιχελογιάννης,   αναφέρθηκε στα τρία προγράμματα της UNESCO και ειδικότερα για την παγκόσμια κληρονομιά, την προσπάθεια εγγραφής της Σπιναλόγκα και των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων και τη Σαμαριά ως Απόθεμα της Βιόσφαιρας, όπως και για τα ΟΧΕ UNESCO της περιφέρειας Κρήτης.  Στη συνέχεια ο Μπάμπης Φασουλάς ενημέρωσε για το πρόγραμμα των  Γεωπάρκων , το Παγκόσμιο Δίκτυο και το παγκόσμιο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη.

Το Γεωπάρκο της  Σητείας εκπροσώπησε  ο συντονιστής του Γεωπάρκου Βαγγέλης Περάκης, όπου στην εισήγηση του  παρουσίασε το Γεωπάρκο της Σητείας, τις υποδομές και ενημέρωσε τα μέλη του Σωματείου για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Γεωπάρκο της Σητείας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον  Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης κ. Ευάγγελο Παπανικολάου για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον τους για την συνεργασία  με  το Γεωπάρκο της Σητείας.

Βαγγέλης Περάκης

Συντονιστής Γεωπάρκου Σητείας

http://style100fm.gr