Σητεια

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητείας :«Συζήτηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων»

IMG-5508ef33b64b4f67b26b5c7260a229bf-V

«Συζήτηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία, συνεχίζοντας τις παράλληλες δράσεις του, που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους εκπαιδευόμενους σε θέματα που σχετίζονται με την κοινωνία, τον εθελοντισμό, το περιβάλλον, κ.ά., πραγματοποίησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 σε συνεργασία με τις υπευθύνους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπεύθυνες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας επισκέφτηκαν το σχολείο μας για μία «Συζήτηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων». Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να ενημερωθούμε για θέματα που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις νέες μορφές καταχρήσεων και εξαρτήσεων που απασχολούν τους ανθρώπους των σύγχρονων κοινωνιών, καθώς και στους παράγοντες που τους οδηγούν στη χρήση ουσιών. Η κ. Δήμητρα Γαβριηλίδου διευκρίνισε τον ρόλο του Προγράμματος και μας εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν συμπολίτες μας, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης τέθηκαν ερωτήματα τόσο από τους εκπαιδευόμενους, όσο και από τους εκπαιδευτές στην κ. Δήμητρα Γαβριηλίδου, η οποία απάντησε με ιδιαίτερη προθυμία.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις υπεύθυνες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, καθώς και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί τους.

http://STYLE100FM.GR