Οικονομια

Τη Δευτέρα η επίσημη έναρξη των εκπτώσεων, αλλά … πολλοί ξεκίνησαν ήδη!

1dre4a

Τη Δευτέρα η επίσημη έναρξη των εκπτώσεων, αλλά ... πολλοί ξεκίνησαν ήδη!
Καταστηματάρχες ήδη ρίχτηκαν στη “μάχη” των εκπτώσεων – μια μάχη από τις καθημερινές που δίνουν πια οι επιχειρηματίες στο δύσκολο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον.

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ξεκινάει επίσημα η θερινή εκπτωτική περίοδος που θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας. Στο Ηράκλειο ωστόσο έχει αποφασιστεί, λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών, σύμφωνα με τις σχετικές αδειοδοτήσεις και όπως προβλέπει ο νόμος, οι εκπτώσεις να διαρκούν ως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ήδη πολλά καταστήματα έχουν αρχίσει να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές, ξεκινώντας νωρίτερα τις εκπτώσεις, ενώ κατά τη συνήθη πια πρακτική, μετά την ολοκλήρωση της εκπτωτικής περιόδου, θα ξεκινήσουν οι προσφορές.

Εν τω μεταξύ αναθερμαίνεται η συζήτηση για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς την Κυριακή 15 Ιουλίου προβλέπεται από τον νόμο να παραμείνουν ανοιχτά όσα καταστήματα επιθυμούν. Έχει γίνει πάντως σαφές ότι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας κι ο αυτοαπασχολούμενος μάλλον έχει να χάσει παρά να κερδίσει από τη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή. Κι αυτό γιατί τα προβλήματα στην αγορά δεν σχετίζονται με το ωράριο λειτουργίας αλλά … με την αγοραστική ικανότητα του καταναλωτή που έχει συρρικνωθεί.