Σητεια, Συνεντεύξεις

«Έγκλημα χωρίς φασισμό υπάρχει, φασισμός χωρίς έγκλημα δεν υπάρχει»(βιντεο-φωτο)

Το γεγονός πως οι οργανωτές της εκδήλωσης ενάντια στις ανεμογεννήτριες και στην κατασπατάληση του περιβάλλοντος στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, αντιλαμβάνονται ως φυσικό τους σύμμαχο το αντιφασιστικό κίνημα, δείχνει πως συνειδητοποιούν ο τι εχθροί τους είναι τόσο εκείνοι που εξουσιάζουν οικονομικά τις τύχες μας, όσοι και εκείνοι που αναλαμβάνουν την φυσική εξόντωση όσων αντιστέκονται σε αυτές και όσων θυματοποιούνται από αυτές, δήλωσε από την Σητεία, χθες, ο Κώστας Παπαδάκης , εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στην αντιφασιστική εκδήλωση που οργάνωσε η Ενωτική Κίνηση ΚΕΛΛΙ.

DSC01998

              Βίκυ Χατζόπουλου

Στην διπλή εκδήλωση,με επίκεντρο την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Παπαδάκη, Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο. Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο της πόλης, με την Βίκυ Χατζόπουλου , εκ των διοργανωτών, να τονίζει πως το βιβλίο, που είναι ουσιαστικά η αγόρευση Παπαδάκη στην δίκη, καταδεικνύει πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να της καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες.

Για το σκέλος που αφορά στις ανεμογεννήτριες , σημείωσε πως πρέπει αν βρεθεί λύση με τον άνθρωπο στο επίκεντρο και όχι το κέρδος.

«Εμείς έχουμε ανάγκη την φύση, η φύση δεν μας έχει καθόλου ανάγκη», είπε.

Την παρουσίαση του βιβλίου, μαζί με τον συγγραφέα του, έκαναν ο Μπάμπης Σαρίδης και το μέλος της συντονιστικής επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, γνωστός σε όλους μας από τη πολυετή πολιτική του παρουσία, Μανώλης Χατζηνάκης,DSC02009 που εξέφρασε ανησυχία για την επανεμφάνιση φασιστικών φαινομένων του μεσοπολέμου, και αναφέρθηκε σε Ακροδεξιά καθεστώτα που κυβερνούν ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας και την Αμερική του Τραμπ. Η δίκη έδωσε την ευκαιρία να στοχαστούμε πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίσουμε σήμερα , είπε, τονίζοντας πως όσο διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργασία, όσο συγκεντρώνεται πλούτος στα χέρια λίγων, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν οι κοινωνίες με διάλυση,οι ανθρώπινες σχέσεις με αποσάθρωση».
Κ. Παπαδάκης : «Να αποκαλυφθεί και να καταδικαστεί ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής»
Η δημοσιοποίηση των αγορεύσεων και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη. Ελλάδα, γίνονται για να καλυφθεί το κενό που άφησε η ελλιπής δημοσιότητα που πήρε η δίκη, δυσανάλογη της ιστορικής και πολιτικής της βαρύτητας, είπε ο Κ. Παπαδάκης, με την σταθερή θέση πως, με την αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου, δεν θα πρέπει οι ευθύνες και οι ποινές να αποδοθούν μόνο στα εκτελεστικά όργανα αυτού του μορφώματος. Πρέπει να καταδικαστεί όλος ο κεντρικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης.

DSC01994

               Κ.Παπαδάκης

Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε πως στον τίτλο του βιβλίου του, οι λέξει< το άλλο άκρο> έχουν μπει σε εισαγωγικά, για έναν πολύ σημαντικό λόγο:

«Δεν υποστηρίζω την θεωρία των δύο άκρων», είπε, «είναι ένα συστημικό, προπαγανδιστικό κατασκεύασμα για να δικαιολογηθεί η μόνιμη καταστολή της αριστεράς».

Τόνισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για μεμονωμένα προστακτική βίας από θερμόαιμους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, σε βάρος μεταναστών, απεργών, εργατών, σε βάρος τη διαφορετικότητας . Δεν είναι περιστατικά , είναι η πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής, με τις ευθύνες να φτάνουν στην ηγεσία της.

 

DSC02014

•••Μετά την παρουσίαση του βιβλίου και στα πλαίσια της πανελλαδική κινητοποίησης κατά των ΒΑΠΕ, έγινε συναυλία από τοπικά συγκροτήματα ΤΣΙΤΑ ΚΟΡΔΑ, FURIOSA, LOOPO, BRAIN FLEXUOUS.

DSC02004

 

DSC02016 DSC02021

DSC02023 DSC02024

DSC02029

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/