Σητεια

Έδωσε “σήμα” για κινητοποιήσεις η αποψινή συγκέντρωση για τα αιολικά(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

DSC08015

Κάλεσμα  για ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της Σητείας πρόκειται να απευθύνει η νέα διευρυμένη και μόνιμη πλέον επιτροπή αγώνα (ή συντονιστική επιτροπή)για τα δυο αιολικά έργα που προβλέπονται για τη Σητεία στα πλαίσια του Υβριδικού Σταθμού στο Αμάρι, με τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης στην εκδήλωση-συνέλευση  που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Sitia Beach να δίνει ένα καλό “σήμα ” για δυναμικό ξεκίνημα.

Η ανοιχτή συγκέντρωση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την παραμονή της κατάθεσης στο Συμβούλιο Επικράτειας της προσφυγής που θα καταθέσει  ο Δήμος Σητείας κατά της υπουργικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, μια ειλημμένη απόφαση, όπως είπε ο Γιώργος Ζερβάκης, που θα επικυρωθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το χρονικό όριο που επιτρέπεται να κατατεθεί η προσφυγή είναι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου,

Πέραν αυτής τη κεντρικής πρωτοβουλίας αντίδρασης  από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των ομιλητών και των παρισταμένων, φάνηκε η ανάγκη και η διάθεση για σειρά κινητοποιήσεων ως μοχλό πίεσης προς κάθε κατεύθυνση .

Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε πως η  η παρουσία όλων,  ενωμένων, συντεταγμένα και μαζικά είναι το μόνο που μπορεί να δώσει αποτέλεσμα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις,  στην σύσκεψη  στην Περιφέρεια  και στη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Σημείωσε ιδιαίτερα την αλλαγή στάσης της Περιφέρειας, όπως φάνηκε στην ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. “Αποκαλύφθηκαν πράγματα”, είπε, “μάλλον δεν υπάρχει διάθεση για συμμετοχή της Περιφέρειας για να συνεχίσουμε μαζί”.

Ομως, ο Δήμος θα επιμείνει στη συνδρομή της Περιφέρειας, ώστε “να τους θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους”.

Το χρονικό της υπόθεσης παρουσίασε αναλυτικά ο Κώστας Γιαννακόπουλος, ενώ η αρχιτέκτονας Βάνα Σφακιανάκη, με δράση κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΒΑΠΕ), έδωσε εύσημα στην κοινωνία της Σητείας για τη μαζική παρουσία στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως ο δρόμος είναι μακρύς και ” θα πρέπει όλη η περιοχή να κινητοποιηθεί με αποφασιστικό τρόπο “. Υπήρξε ιδιαίτερα αναλυτική σε μια παράμετρο που δεν έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα και αφορά τη χρήση του νερού. “Τα υδροηλεκτρικά στην Κρήτη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

DSC08007 DSC08009 DSC08011 DSC08012 DSC08013 DSC08015 DSC08016 DSC08017

DSC08018 DSC08028

https://style100fm.gr/