Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΈναρξη 4ου Θερινού Σχολείου

Έναρξη 4ου Θερινού Σχολείου

Το Σάββατο 29 Ιουνίου ξεκίνησε η πρώτη ημέρα το 4ου Θερινού Σχολείου Εκπαίδευσης για τους Γεωτόπους και την Αειφορία, του Γεωπάρκου Σητείας στο Καρύδι, με την συμμετοχή 35 εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

 

Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Σητείας κ. Δρακάκη , τον πρόεδρο της ΜΑΔΕΣ κ, Αϊλαμάκη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ Νίκο Τζαβολάκη, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Σητείας, Καρυδίου και Κατσιδωνίου για την παρουσία τους. Τέλος ευχαριστούμε τον πολιτιστικό σύλλογο Καρυδίου και τον πρόεδρο του για τα κεράσματα και την στήριξη του θερινού σχολείου.

 

Σήμερα 30 Ιουνίου ,εκτός των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των εργαστηρίων, στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η θεματική εκδήλωση “Της προσφυγιάς και του πολέμου”, εκδήλωσης μνήμης για τα Σκαλιά με την συναυλία του Γιάγκου Χαιρέτης (λαούτο –τραγούδι) μαζί με τον Παναγιώτη Κατσικιώτης (Τσίκο) στα κρουστά. Επίσης συμμετέχει το το Φωνητικό σύνολο Choràlι.

 

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου φιλοξενούμε την Θεατρική παράσταση Ντοκουμέντο: «Τελευταία Φορά» του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Γεωπάρκου στη Ζάκρο.

 

Όταν θες να σκοτώσεις μια σκιά, δεν έχεις παρά να την φωτίσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που ως σύλλογος φίλων θεάτρου Ιεράπετρας, στηρίξαμε την πρόταση της Πόπης Δασκαλάκη που μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική ματιά, επιχειρεί να φωτίσει τις γυναίκες που μετασχηματίζουν τον πόνο τους σε δημόσιο αγώνα και στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα πάρει ο θεατής μαζί του και τον καλεί να επαναδιαπραγματευτεί τα όρια της κοινωνικής ευθύνης.

Η παράσταση έχει μόνο γυναίκες αλλά απευθύνεται και νεύει συμφιλιωτικά προς τους άντρες γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνδρες βίαιοι από τη φύση τους αλλά ότι όλοι οι άνδρες έχουν ρόλο και ευθύνη για να μπει ένα τέλος στη βία κατά των γυναικών

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα