Σητεια

Αισιο τέλος ειχε η περιπέτεια των δυο αλλοδαπών γυναικών στο φαράγγι του Ρίχτη-Στον STYLE 100 μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΑΚ κ.Δασκαλάκης

dc6fefd3f59f9adf5045e3be1f64dc1f

Αίσιο τέλος είχε χτες βράδυ η επιχείρηση διάσωσης για μάνα και κόρη, στο φαράγγι του Ρίχτη.
Ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης από Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΔΕΑΚ, για δυο Γερμανίδες τουρίστριες, μάνα και 15χρονη κόρη, χτες Τρίτη 30 Αυγούστου στο φαράγγι του Ρίχτη στα Έξω Μουλιανά Σητείας.
Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε η 38χρονη μητέρα, διέσχισαν το φαράγγι φτάνοντας στην παραλία του Ρίχτη και αφού απόλαυσαν το μπάνιο τους αποφάσισαν να επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή μέσα από το φαράγγι, με την διαφορά ότι ήταν προχωρημένη η ώρα, κάτι που στη συνέχεια δεν τους βγήκε σε καλό. Το αποτέλεσμα ήταν να νυχτωθούν χάνοντας τον προσανατολισμό τους και να εγκλωβιστούν σε δύσβατο σημείο εκτός μονοπατιού . Η 38χρονη μητέρα έκανε κλήση στο 112 ζητώντας βοήθεια και δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες για τη θέση που βρίσκονται.
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας και η ΕΔΕΑΚ, κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωση τους και κατάφεραν να τις εντοπίσουν περίπου στις 22:30, παρόλο τις ελάχιστες πληροφορίες που είχαν σχετικά για τη θέση που βρισκόταν, ενώ η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα..
Να τονίσουμε ότι δόθηκε η ευκαιρία στις δυο Γερμανίδες, από κάτοικο της περιοχής που προσφέρθηκε να τις μεταφέρει με το αμάξι του στο χωριό, όταν τις είδε περίπου στις 19:15 να περπατάνε λίγο πριν το φαράγγι, τονίζοντας τους ότι είναι αργά για να επιστρέψουν με τα πόδια . Εκείνες τον ευχαρίστησαν, αλλά αρνήθηκαν και του είπαν ότι θα επιστρέψουν όπως ήρθαν.
ΕΔΕΑΚ Γιάννης Δασκαλάκης

 

http://STYLE100FM.GR