Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ Ε.Ε.Λ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ Ε.Ε.Λ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ

 

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ.

 

Η υλοποιηαη της  νεα Εγκαταστασης Επεξεργασιας Λυματων που θα καλυπτει αναγκες  της ευρυτερης περιοχης Παλαικαστρου Σητειας.

Η αναθεση της μελετης εγινε το 2013 που ημουν Προεδρος της Δ.Ε.Υ.Α Σητειας και Αντιπροεδρος ο Φουντουραδακης Μανολης,  συνεχιστηκε και ολοκληρωθηκε η μελετη και αποκτησε πληρη ωριμανση  και τελικα ενταχθηκε σε  χρηματοδοτικο προγραμμα το 2019 επι  Δημαρχιας Θεόδωρος Πατεράκης  .

 

Παραθετω το ιστορικο της Ε.Ε.Λ Παλαικαστρου:

H Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Παλαικάστρου κατασκευάστηκε μετά από μελέτη της ΤΥΔΚ Λασιθίου, κατά τα έτη 1992-1993, σε έκταση που βρίσκεται στα νότια του Παλαικάστρου. Η μονάδα λειτούργησε από τότε μέχρι το 1998 από την Κοινότητα Παλαίκαστρου. Από το 1999 υπεύθυνος για τη λειτουργία και συντήρηση ήταν ο Δήμος Ιτάνου, όπου εντάχθηκε ο οικισμός του Παλαίκαστρου με το σχέδιο «Ι.Καποδίστριας», ενώ σήμερα μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» η περιοχή αποτελεί τμήμα του Δήμου Σητείας και αρμόδια για τη λειτουργία της Ε.Ε.Λ. Παλαικάστρου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας. H Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Παλαικάστρου εξυπηρετεί τις ανάγκες των οικισμών Παλαικάστρου και Αγκαθιά.

Κατά την παρούσα φάση κατασκευάζεται νέα, σύγχρονη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, σε γήπεδο δίπλα σε αυτό της υφιστάμενης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής (πέραν αυτής που ήδη εξυπηρετείται), συμπεριλαμβανομένης της παραλιακής περιοχής του Κουρεμένου και της Βίγλας στα βόρεια. Με τη νέα Ε.Ε.Λ. θα καλυφθούν οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ παράλληλα υιοθετούνται τεχνολογίες με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ενεργειακές ανάγκες και επιπλέον λόγω του υψηλού βαθμού επεξεργασίας των λυμάτων δίνεται η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του ανακτημένου νερού σε καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής.

 

Πετρουλάκης  Θοδωρής Πρόεδρος ΔΕΥΑ ΣΗΤΕΙΑΣ 2011-2014

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα