Διεθνη

Ανήλικος πρόσφυγας μαχαίρωσε και σκότωσε 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο υποδοχής

sw-708

Μία 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο προσφύγων κοντά στο Γκέτεμποργκ στη δυτική Σουηδία υπέκυψε στα τραύματά της όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 15χρονο πρόσφυγα χθες.
Η Alexandra Mezher βρισκόταν στο κέντρο για ασυνόδευτα παιδιά 14 έως 17 χρόνων όταν δέχτηκε την επίθεση. Για τη δολοφονία της συνελήφθη ένας 15χρονος πρόσφυγας που έχει κάνει αίτηση για άσυλο.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που συμβαίνει τη στιγμή που αρκετές κοπέλες έχουν δηλώσει ότι έχουν δεχτεί σεξουαλική επίθεση από νεαρούς πρόσφυγες στην δημόσια πισίνα της κεντρικής Στοκχόλμης και ενώ η αστυνομία έχει προειδοποιήσει για συμμορίες μεταναστών που δρουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης κλέβοντας και παρενοχλώντας γυναίκες..

Όσον αφορά στην δολοφονία της 22χρονης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 15χρονος φερόμενος ως δράστης κρατήθηκε από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κέντρου μέχρι να φτάσει η αστυνομία που ανακάλυψε ένα μαχαίρι στο σημείο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το θύμα είχε καταγωγή από τον Λίβανο και εργαζόταν στο κέντρο μόνο για μερικούς μήνες. Μιλώντας στα σουηδικά Μέσα συγγενής της 22χρονης την περιέγραψε ως άγγελο και κατηγόρησε τους Σουηδούς πολιτικούς για τον θάνατό της.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο δράστης ζούσε στο κέντρο προσφύγων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητά και την καταγωγή του. «Αυτού του είδους οι κλήσεις γίνονται όλο και πιο κοινές. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα περιστατικά όπως αυτό από την στιγμή που έφτασαν τόσο πολλοί περισσότεροι πρόσφυγες από το εξωτερικό», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία έγινε την ίδια ημέρα που η αστυνομία της Σουηδίας απαίτησε περισσότερους πόρους για να ανακόψει την αύξηση της βίας που συνδέεται με την προσφυγική κρίση.

Οι εντάσεις πάντως αυξάνονται διαρκώς στην χώρα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξημένη εισροή προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Μετά το δυσάρεστο περιστατικό, είναι άγνωστο αν ο Σουηδός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην περιοχή που έγινε η επίθεση.

Σύμφωνα με τον Σουηδικό Οργανισμό Μετανάστευσης ο αριθμός των απειλών και των βίαιων περιστατικών σε εγκαταστάσεις ασύλου διπλασιάστηκε μεταξύ του 2014 και του 2015.

Ο πληθυσμός της Σουηδίας είναι 9,8 εκατομμύρια πολίτες, και η χώρα δέχτηκε το 2015 περισσότερους από 160.000 αιτούντες άσυλο με αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα κράτη -μέλη της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό προσφύγων ανά κάτοικο. Πλέον όμως έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες για παροχή ασύλου.

iefimerida.gr