Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑναπληρώτρια Διοικήτρια  Μαρία Δαρατσιανού :Ευχαριστίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πτώσης...

Αναπληρώτρια Διοικήτρια  Μαρία Δαρατσιανού :Ευχαριστίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πτώσης της 33χρονης στη Σητεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 18/12 και ώρα 21:25 μ.μ. διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σητείας, μια 33χρονη κοπέλα  λόγω αναφερόμενης πτώσης από ύψος, με πολλαπλές κακώσεις στον κορμό  κυρίως όμως  στο προσωπικό και εγκεφαλικό κρανίο. Λόγω της νευρολογικής  εικόνας και της αιμοδυναμικής της αστάθειας, διασωληνώθηκε. Διενεργήθηκε σε επείγουσα βάση απεικονιστικός έλεγχος με Αξονική Τομογραφία. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο μεταγγίσθηκε με 4 φιάλες αίμα και υποβλήθηκε σε ερευνητική λαπαροτομία και σπληνεκτομή λόγω κατακερματισμού του οργάνου. Στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένη στο ΠΑΓΝΗ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους Ιατρούς και Νοσηλευτές που συντονισμένα και με ταχύτητα αντιμετώπισαν ολιστικά το περιστατικό.

Τους ιατρούς του ΤΕΠ κα Τσάριτς Αντζέλκα, Παπαδόπουλο Νικόλαο και Χριστοφορίδη Κωνσταντίνο, τους νοσηλευτές βάρδιας Δρόσου Μαρκέλλα, Αχλαδιανάκη Ελένη και τη Νοσηλεύτρια Λοιμώξεων Παπαθανασάκη Στυλιανή.

Την Ακτινολόγο κα Βασσάλου Ευαγγελία καθώς και τις τεχνολόγους κα Τσαντάκη Αργυρώ και κα Στεφανάκη Αρετή. Την Βιοπαθολόγο κα Γεροντάρα Γεωργία.

Τον εφημερεύοντα χειρουργό κ. Δημητριάδη Ευστάθιο καθώς και τον κ. Κοτσαρίνη Βασίλειο  ο οποίος δεν εφημέρευε και εκλήθη για να συνδράμει στην πραγματοποίηση της χειρουργικής επέμβασης.

Την Προϊσταμένη του Χειρουργείου κα Δαουράκη Μαρία και τους νοσηλευτές, Μπαντουβάκη Ειρήνη, Γαρεφαλάκη Αναστασία, Κρυσταλλά Άννα, οι οποίες εκλήθησαν για την πραγματοποίηση του χειρουργείου, καθώς και τους νοσηλευτές βάρδιας Κουνελάκη Ειρήνη και Σφενδουράκη Εμμανουήλ.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αναισθησιολόγο μας  κα Ατζαράκη Αικατερίνη, που ενώ δεν εφημέρευε βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο μας για να διασωληνώσει και στην συνέχεια να χορηγήσει αναισθησία στο χειρουργείο που ακολούθησε. Να επισημάνω δε ότι η ίδια Αναισθησιολόγος νωρίτερα την ίδια μέρα, εκλήθη στο νοσοκομείο για να προχωρήσει  με τον εφημερεύοντα γυναικολόγο κ. Καραβυράκη Διονύση και τον κ. Φιορέτζη Στυλιανό που επίσης δεν εφημέρευε, σε επείγουσα καισαρική τομή.

Είναι σύνηθες οι γιατροί μας και δη οι Αναισθησιολόγοι ενώ δεν εφημερεύουν να καλούνται σε επείγοντα περιστατικά, να προσέρχονται άμεσα στο νοσοκομείο και να παράσχουν τις υπηρεσίες τους όποτε χρειαστεί.

Θα ήθελα να εξάρω την επιστημονική κατάρτιση, την ανιδιοτελή προσήλωση στο ιατρικό λειτούργημα, το υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης,  καθώς και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή που διέπει τους υγειονομικούς μας.

Αποτελεί ύψιστη τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους.

Ένα εγκάρδιο μπράβο και ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους εσάς!

 

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

 

 

Μαρία Δαρατσιανού

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα