Ελλαδα

Ανοίγει ο δρόμος για τα 2+10 δισ.

ellada-eurozoni-krisi-oikonomia-simaies

Οι εκπρόσωποι των θεσμών διαπίστωσαν ότι το πακέτο που εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη βουλή ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συμφωνίας
Συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών της Eυρωζώνης για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup (Euro Working Group) στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με th naftemporiki.gr , είχε προηγηθεί θετική εισήγηση των εκπροσώπων των θεσμών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το πακέτο που εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη βουλή ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συμφωνίας, η οποία είχε επιτευχθεί στην Αθήνα μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί τυπικά Δευτέρα, όπου το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να αποφασίσει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι διαθέσιμα και θα δοθούν μόλις γνωστοποιηθούν οι ακριβείς ανάγκες των τραπεζών σε κεφάλαια.

Πηγή: naftemporiki.gr