Ελλαδα, Πολιτικα

Αντώνης Ν. Βγόντζας :Ένας καυτός Ιούλιος…

111

Ένας καυτός Ιούλιος…

Αντώνης Ν. Βγόντζας

Ανησυχώ!…
Γι’ αυτά που δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν. Έχει προταθεί από το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα. Ένα εξαιρετικά συντηρητικό κόμμα της Αυστρίας. Ποτέ δεν τα είχαμε καλά με αυτούς. Εδώ και αιώνες. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, την περασμένη Τετάρτη ότι θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας. «Πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες». Την επόμενη μέρα κάποια εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο: «Ο επίτροπος Χαν σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων. Αναφέρθηκε στις διαρκείς ελλονοαλβανικές συνομιλίες για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη». Δηλαδή, τη διαβόητη ΑΟΖ! Που την είχαμε υπογράψει πριν μερικά χρόνια και την ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της… Αλβανίας! Πέρασε άλλη μια μέρα και ο Γιοχάνες Χαν εξέφρασε τη λύπη του γιατί παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Περίεργες αυτές οι δημόσιες εκμυστηρεύσεις του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν. Το πόστο του είναι σπουδαίο! Και δεν πείθομαι εύκολα για τις μεταγενέστερες διαψεύσεις, που εκθέτουν και τον ίδιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λέτε να μη γνωρίζει τη διάκριση ανάμεσα στα εθνικά σύνορα κάθε κράτους και στη χρήση και εκμετάλλευση της ΑΟΖ;

Για να θυμηθείτε τι είχε ισχυριστεί πριν λίγους μήνες! Είχε προαναγγείλει ότι ένα από τα προαπαιτούμενα στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. είναι και η επίλυση του προβλήματος των «τσάμηδων». Προς στιγμήν διαψεύστηκε, με οργή, από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Πλην, όμως, αργότερα αποδείχτηκε πως όντως η Ελλάδα και η Αλβανία συζητούν το θέμα των «τσάμηδων». Που το θέτει με επιμονή η αλβανική πλευρά. Και αυτό, μέχρι σήμερα, δεν έχει διαψευσθεί!

Θυμώνω!…
Για τα ατέλειωτα παιχνίδια με το «κούρεμα» των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου. Η Ελληνική Βουλή ψήφισε πρόσφατα και τα δύο μέτρα. Ανάμεσα σε άλλα 88 μέτρα. Στο πλαίσιο της «3ης Αξιολόγησης» του Τρίτου Μνημονίου. Έτσι, μόνο, εγκρίθηκε η ολοκλήρωση του προγράμματος που μας φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη σύμπραξη του Γιάνη Βαρουφάκη. Μετρήσαμε, έτσι, πάνω από 400 βαριά και επώδυνα μέτρα από το καλοκαίρι του 2015. Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά πως όλη αυτή η παραφιλολογία καλλιεργείται μονίμως από την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη. Που υπόσχονται την άρση των πιο πάνω 2 μέτρων. Χωρίς την όποια συγκατάθεση των δανειστών. Και κυρίως των ξένων κοινοβουλίων.

Εξοργίζομαι!…
Για την έλλειψη στοιχειώδους λογικής και στρατηγικής από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού. Αυτή η επώδυνη κρίση προκύπτει από τις ίδιες τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν. Τι του ζήτησε ο Αλέξης, με το μόνιμα κρεμασμένο χαμόγελο; Να δικαστούν σύντομα στην Τουρκία(!) οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ενώ μέχρι σήμερα ζητούσαμε την επιστροφή τους. Και την απελευθέρωσή τους. Άλειψε έτσι βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν. Να τους δικάσει μια διατεταγμένη τουρκική δικαιοσύνη! Με σύνθεση καθορισμένη απ’ τον Ερντογάν. Και να τους επιβληθούν εξοντωτικές ποινές. Που θα έχει γράψει ο ίδιος ο Ερντογάν. Με τις ευλογίες του Έλληνα πρωθυπουργού! Του ίδιου που είχε υποσχεθεί την άμεση παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.
Αγανακτώ!…

Για την υπόθεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά. Είχαμε επισημάνει από καιρό, με βάση δημοσιεύματα του έγκυρου γερμανικού Τύπου, ότι η Άγκελα Μέρκελ ποτέ δεν είχε συναινέσει σε αυτήν την προσωρινή αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ. Απλώς, ο Αλέξης Τσίπρας της το ζήτησε! Και προφανώς δεν κατάλαβε τι του είπε ή δεν είπε η Άνγκελα Μέρκελ. Οι συνέπειες; Οι Γερμανοί μπλόκαραν την εκταμίευση 15 δις ευρώ προς την Ελλάδα. Και αξίωσαν από τον Έλληνα υπουργό, για την άρση αυτού του βέτο, πρώτον να μειωθούν κατά 28 εκατομμύρια ευρώ οι αμυντικές μας δαπάνες! Ναι! Αυτήν την περίοδο! Και δεύτερον, να αυτοδεσμευτούμε ότι οι αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Και παρόλα αυτά ο Αλέξης δεσμεύτηκε και την επανεισδοχή στην Ελλάδα των μεταναστών από τη Γερμανία και ξεπούλησε το «Μακεδονικό»! Τόσο φτηνά!
Απογοητεύομαι…

Για την πλήρη κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της «Αριστεράς» στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Απομάκρυνε ακαριαία, από την θέση του Υπουργού Οικονομίας και της υφυπουργού Εργασίας, το ζευγάρι των πλούσιων Ελληνοαμερικανών Παπαδημητρίου και Αντωνοπούλου. Το αμάρτημά τους; Εισέπρατταν, παράνομα επίδομα στέγασης. Ουσιαστικά τους «τιμώρησε». Και μόλις προχθές μάθαμε ότι διόρισε τη σύζυγο Αντωνοπούλου, ως πρέσβη στο Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Στο Παρίσι! Με παχυλό μισθό. Της πληρώσαμε τη μεταφορά της οικοσκευής της. Και της πληρώνουμε, ολόκληρο, αυτή τη φορά, το ενοίκιο. Τα ηθικά αμαρτήματα και οι κυρώσεις γι’ αυτά διαρκούν μόνο κάτι μήνες. Και, προφανώς, κάποια «επιταγή» έπρεπε ο Αλέξης Τσίπρας να πληρώσει για τη συνεργασία του με αυτό το ζευγάρι. Γραμμένη και υπογεγραμμένη κάπου ανάμεσα στο 2014 και 2015.
Διερευνώ και ψάχνομαι!…

Ο Τραμπ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Γερμανίας και των Ευρωπαίων. Για δύο λόγους: για να χτυπήσει την αυτοκινητοβιομηχανία της. Και για να διευκολυνθεί πολιτικά στη μεταφορά των στρατιωτικών Βάσεων από τη Γερμανία στα Σκόπια.
Ο Ιούλιος είναι, πάντοτε, καυτός.