Σητεια, Συνεντεύξεις

Απολυμάνσεις και έλεγχοι των επαφών της ασθενούς από το Μακρύ Γιαλό(βιντεο)

Ζερβάκης-δήμαρχος-Σητείας-768x471-vert

.

Άμεσα απολυμάνθηκε ο χώρος του μίνι μάρκετ και όλη η γύρω περιοχή στον Μακρύ Γιαλό από το δήμο Σητείας, όπως είπε στον STYLE 100 ο Γιώργος Ζερβάκης, ενώ και η κοινότητα προχωρά σε απολυμάνσεις όλων των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων .

Κλειστές  θα παραμείνουν για δυο μέρες, σήμερα και αύριο όλες οι δημοτικές δομές που επίσης θα απολυμανθούν , δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού Ε. Βρυγιωνάκης.

Και από τις δυο πλευρές υπήρξε καθησυχαστική πληροφόρηση για την υγεία της ασθενούς που βαίνει βελτιούμενη, ενώ ελέγχονται από δυο γιατρούς, το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της και οι ευρύτερες επαφές που είχε η ασθενής.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα της έλευσης του ιού στην περιοχή και γίνεται προσπάθεια από τις υγειονομικές αρχές  να διαπιστωθεί αν συνδέεται με κάποιους επισκέπτες της περιοχής.

Σχετικά με τη λειτουργία του δήμου Σητείας, όπως είπε ο δήμαρχος Γ. Ζερβάκης, κανονικά λειτουργούν ο υπηρεσίες ύδρευσης, συλλογής απορριμμάτων,το πρωτόκολλο, ενώ υπάρχει καθημερινή επικαιροποίηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Δυσκολίες εμφανίζονται στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών, αφού πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι.

Όσον αφορά τα μέτρα περιορισμού, αυτά έχουν εξαντληθεί εκτίμησε ο Γ. Ζερβάκης. Ο δήμος, δεν έχει καμία σχετική  αρμοδιότητα, απλώς ενημερώνεται  για παραβατικές συμπεριφορές μέσω παραπόνων πολιτών και με τη σειρά του ενημερώνει την αστυνομία.

NIKO ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/