Σητεια, Συνεντεύξεις

Απο την επόμενη βδομάδα διαθέσιμα αντισηπτικά και μάσκες, εκτιμά ο Κ. Καλδής(ΗΧΗΤΙΚΟ)

90531424_531123517810829_2096821455021932544_n

Από τις 8 το πρωι μέχρι τις 4 μμ, με συνεχές ωράριο,λειτουργούν πλέον τα φαρμακεία, ενώ μετά τις 4, η εξυπηρέτηση θα γίνεται από το εφημερεύον. Το ωράριο θα ισχύει όσο ισχύουν και τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, όπως είπε στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, ο φαρμακοποιός και μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κ. Καλδής.

Εκτίμησε παράλληλα πως από την επόμενη βδομάδα, υπάρχει η πιθανότητα ομαλοποίησης στη διάθεση αντισηπτικών και μασκών.

Όπως είπε, πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στους τύπους των μασκών, καθώς άλλη είναι η τιμή για τις απλές, μιας χρήσης, άλλες για εκείνες των πολλαπλών χρήσεων και διαφορετική τιμή έχουν εκείνες που διαθέτουν φίλτρα.

Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση της τιμής πώλησης που παρατηρείται, οφείλεται στη αύξηση που γίνεται από τους χονδρεμπόρους που προμηθεύουν την αγορά.

Προβληματισμένος εμφανίστηκε όμως για τις ελλείψεις στα φάρμακα, που μέρα με τη μερα γίνονται μεγαλύτερες, αφού ολόκληρη η αλυσίδα, με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω του covid-19, δεν λειτουργεί κανονικά. Προς το παρόν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ο  Κ. Καλδής  τόνισε πως ο εχθρός είναι αόρατος και πως ο εφησυχασμός μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Αναφορά έκανε και στη χλωροκίνη που κάποια στιγμή , θεωρήθηκε ως το «θαυματουργό» φάρμακο για τον κορονοίο, ενώ η αλήθεια είναι πως σε έναν υγιή οργανισμό μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, ενώ η μεγάλη ζήτηση του προκαλεί ελλείψεις για´ τους ασθενείς από αυτοάνοσα η ρευματοπάθειες, που πραγματικά το χρειάζονται. Η χλωροκίνη, για τον κορονοιό,  δοκιμάζεται αποκλειστικά στους βαριά ασθενείς από  τις ΜΕΘ.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/