Ελλαδα

Βίκυ Σταμάτη: Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους

vikistamath_551_355

Αποφυλακίζεται μετά από περίπου τρία χρόνια εγκλεισμού η Βίκυ Σταμάτη, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκανε δεκτή την έβδομη αίτηση που υπέβαλε, επιβάλοντάς της περιοριστικούς όρους.

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση περί αντικατάστασης της κράτησης της σύζυγου του πρώην υπουργού Άμυνας.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν να επιβλήθούν στην κ. Σταμάτη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, ποσό που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από τους συνηγόρους της, όσο και από την ίδια την κατηγορουμένη, η οποία αποχώρησε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα. Τελικά αποφασίσθηκε το ποσό της εγγύησης να πέσει στις 50.000 ευρώ.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε πως η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου θα αποφυλακιστεί μόλις καταβάλει το ποσό των 50.000€ που ζήτησε το δικαστήριο. Αποκάλυψε επίσης ότι η πλευρά της Βίκυς Σταμάτη ζήτησε από το δικαστήριο να αποφυλακιστεί άμεσα και να της δοθεί περίοδος δυο μηνών για να βρει τα χρήματα και να τα καταβάλει αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό.

«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να την σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό», ανέφερε νωρίτερα στο δικαστήριο ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ