Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑΓιώργος Ζερβάκης : Δέσμευση μας οι προσδοκίες σας να γίνουν πραγματικότητα

Γιώργος Ζερβάκης : Δέσμευση μας οι προσδοκίες σας να γίνουν πραγματικότητα

 

 

 

«Σημαντικά θετικό» χαρακτήρισε το ισοζύγιο της τετραετίας στο δήμο ο Γιώργος Ζερβάκης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης « Ενώνουμε Δυνάμεις» ,αναγνωρίζοντας πως «υπάρχουν εκκρεμότητες και καθυστερήσεις ιδιαίτερα σε τεχνικά έργα» για τα περισσότερα  όμως, σημείωσε πως «ο δήμος και οι υπηρεσίες του δεν έχουν καμία ευθύνη».

Η ομιλία Ζερβάκη, ξεκίνησε με αναφορά στους τόπους που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, με την ευχή η πολιτεία να ανταποκριθεί  άμεσα στις ανάγκες των πολιτών. Στο τέλος, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων.

Ολόκληρο το κείμενο της  ομιλίας του  υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη:

 

«Φίλες και φίλοι

σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα και φέρνοντας στην μνήμη μας εικόνες του προσφάτου παρελθόντος από την περσινή πλημμύρα στον τόπο μας, η σκέψη μας βρίσκεται στους συμπατριώτες της Λάρισας, της Καρδίτσας, του Βόλου, της Σκιάθου, ακόμα και του Έβρου και της Ρόδου και στις δύσκολες μέρες και αντίξοες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ευχόμαστε η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με γρηγορότερους και εντατικότερους ρυθμούς να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για αποκατάσταση των προβλημάτων και επαναφορά στην κανονικότητα.

Αγαπητοί φίλοι, τέτοιες μέρες, πριν τέσσερα χρόνια αναλάβαμε την διακυβέρνηση του Δήμου μετά την ξεκάθαρη εντολή σας.

Μας υπερψηφίσατε γιατί πιστέψατε στη δέσμευσή μας να ενώσουμε δυνάμεις. Γιατί πιστέψατε στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Γιατί πιστέψατε στον ξεκάθαρο και άμεσο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας.

Αναλογιζόμενοι το μέγεθος της ευθύνης από την πρώτη μέρα συνταχθήκαμε στην προσπάθεια για άμεση βελτίωση της καθημερινότητας, αλλαγή της εικόνας και προτεραιοποίηση των μεγάλων παρεμβάσεων και έργων που έχει ανάγκη ο τόπος και με πολύ κόπο εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις, οριστικοποιήσαμε μελέτες και ξεκίνησαν μικρά και μεγάλα έργα που για πολλά χρόνια έμεναν υποσχέσεις και λόγια κενά περιεχομένου.

Η συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και ιδιαίτερα με τον Υπουργό κ Γιάννη Πλακιωτάκη, με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ Σταύρο Αρναουτάκη, ήταν καθοριστικής σημασίας για την ευόδωση των προσπαθειών μας και την υλοποίηση των σχεδιασμών μας.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση η συνεργασία με όλους όσους πιστεύουν και εργάζονται για την τοπική ανάπτυξη και την πρόοδο των συνδημοτών, ανεξαρτήτως θέσεων εξουσίας η πολιτικών πεποιθήσεων.

Η πανδημία, ο σεισμός και η πλημμύρα δεν μας πτόησαν αλλά αντιθέτως με τη βοήθεια όλων σας βγήκαμε ισχυρότεροι και νικητές.

Τον χαμένο χρόνο τον κερδίσαμε με εντατικοποίηση των προσπαθειών και ενίσχυση των συμμετοχικών διαδικασιών σε όλες τις δράσεις του Δήμου.

Στεκόμενοι αυτοκριτικά απέναντι σας  ετούτη την ώρα τολμούμε να πούμε ότι το ισοζύγιο της τετραετίας είναι σημαντικά θετικό και αποτιμάται θετικά όχι μόνο από τους δημότες μας αλλά και από τους εκατοντάδες επισκέπτες και τις δεκάδες αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ  και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εικόνα και το όνομα Σητεία ταξιδεύουν παντού και μας κάνουν υπερήφανους.

Βέβαια υπάρχουν εκκρεμότητες και καθυστερήσεις ιδιαίτερα σε τεχνικά έργα που για τα περισσότερα εξ αυτών ο δήμος και οι υπηρεσίες του δεν έχουν καμία ευθύνη.

Με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών και την εύρεση κοινού βηματισμού με τους αναδόχους και προμηθευτές προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τις παθογένειες της Δημόσιας διοίκησης και να δημιουργήσουμε κλίμα καλής συνεργασίες και αποτελεσματικότητας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες  που για δικούς τους, προσωπικούς λόγους αποφάσισα να μη συμμετάσχουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Σητείας.

Το Μιχάλη Αντωνιδάκη, το Μάνο Γαλετάκη, το Νίκο Διαλυνά που συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές Αγίου Νικολάου στο ψηφοδέλτιο του Θωμά Χαριτάκη, το Νίκο Μακρυνάκη, το Νίκο Μεραμβελλιωτάκη το Γιάννη Παπαδάκη, τη Μαρία Σπανουδάκη που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας με το Σταύρο Αρναουτάκη.

Στόχος όλων μας είναι η ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής γι’ αυτό κι από την πρώτη μέρα λειτουργήσαμε σαν ομάδα με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους μακριά από εντάσεις και δημιουργία διχαστικού κλίματος παρά το ότι προκληθήκαμε πολλές φορές.

Δυστυχώς και στην παρούσα φάση πολύ συνδημότες μας προτρέπονται να ψηφίσουν εκδικητικά προς το δικό μας συνδυασμό παρά το ότι εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη για τις παλινωδίες και την αδυναμία συγκρότησης συνδυασμού από αυτούς.

Η εκδικητική ψήφος, αγαπητοί συνδημότες, είναι εκδικητική ψήφος απέναντι στον τόπο και τα συμφέροντα της κοινωνίας  και ενισχύει το μόνιμο “όχι σε όλα” που αποτελεί την τροχοπέδη όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου.

Η δημοκρατία έχει κανόνες τους οποίους εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και να υπηρετούμε και δεν θα επιτρέψουμε στις μειοψηφίες να διχάσουν, να εκθέτουν και να υπονομεύουν την ζωές όλων μας.

Με τον ίδιο ζήλο και σταθερή αφετηρία την αγάπη για τον τόπο προετοιμαζόμαστε και πορευόμαστε στην επόμενη μέρα. Η προθυμία και εμπιστοσύνη των δημοτών μας μας έδωσε τη δυνατότητα να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο που πραγματικά ξεπερνά τις προσδοκίες όλων

Όχι μόνο γιατί όλοι είναι καταξιωμένοι, με εμπειρίες, επιστημονική επάρκεια, γνώσεις και δημοκρατικές πεποιθήσεις αλλά γιατί όλοι έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα για πολύ δουλειά και ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ όλων όσων επηρεάζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Με ιδιαίτερη χαρά θα σας τους παρουσιάσω κι αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευθύνη που με εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν το όραμα και τις ελπίδες μας για την Σητεία της ανάπτυξης της ευημερίας, τη Σητεία της επόμενης δεκαετίας.

Δέσμευση όλων μας οι προσδοκίες σας να γίνουν πραγματικότητα».

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα