Σητεια

Γιώργος Χατζηπαύλου: “Τα θέματα που έχουν αντίκτυπο μέσα μας, αυτά με αφορούν πιο πολύ”

IMG-2433

Μια συνέντευξη λίγο πριν την παράσταση του , την Κυριακή  19 Ιανουαρίου, στη Σητεία

 

 

 

Ο  Γιώργος Χατζηπαύλου είναι ένας εξαιρετικά σοβαρός άνθρωπος. Για αυτό και είναι ένας εξαιρετικός stand up comedian, ο κορυφαίος, κατά πολλούς.

.Καταγράφει μέσα του τα δύσκολα, τα εύκολα, τα μικρά που φαίνονται μεγάλα, τα παράλογα, τα συνηθισμένα, τα απίστευτα , τα καθημερινά δηλαδή και τα μεταφράζει σε κωμωδία. Παράσταση του ενός

Μια παράσταση , το «Τάιμινγκ» » που θα έχει την ευκαιρία (γιατί είναι ευκαιρία)να απολαύσει το κοινό της Σητείας αυτήν την Κυριακή («Μινώα», 21:15μμ  ).

Μια επιτυχημένη και  πολυταξιδεμένη  παράσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όλη, που έρχεται εδώ, λίγο πριν ανέβει και πάλι Αθήνα, στις 25 Ιανουαρίου, για έναν  ακόμα κύκλο του «Τάιμινγκ», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πετύχαμε τον Γιώργο Χατζηπαύλου, πιεσμένο ανάμεσα σε παραστάσεις και υποχρεώσεις , λίγο πριν έρθει στη Σητεία και τον ευχαριστούμε ,που βρήκε χρόνο, για να μας μιλήσει για το stand up comedy, τη σκηνή και το κοινό.

 

-Σας δίνει η παρούσα επικαιρότητα (πολιτική΄, κοινωνική) υλικό καλό , ή δεν βασίζεστε σε αυτήν για την παράσταση σας ;

 

«Γενικά προτιμώ θέματα περισσότερο observational και προσωπικά, που φέρνουν πιο κοντά τους θεατές. Βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον αυτό το πεδίο χωρίς να αφήνω εκτός όσα συμβαίνουν στην εποχή. Όχι τόσο με βάση την επικαιρότητα και τις ειδήσεις αλλά περισσότερο με το τι αντίκτυπο έχουν σε μας, σε επίπεδο προσωπικό και κοινωνικό.»

 

-Ποιο είναι το πιο δύσκολο και πιο το καλύτερο κοινό που έχετε αντιμετωπίσει ;

 

«Δεν υπάρχει δύσκολο και εύκολο κοινό. Είναι εκεί για να περάσουν καλά οπότε εξ αρχής η πρόθεση είναι υπέρ του κωμικού. Αρκεί ο κωμικός να παρουσιάσει τη δουλειά του στο επίπεδο και με την απόδοση που έχει ορίσει κι έχει δουλέψει».

 

-Πόσο τολμηρό και επικίνδυνο είναι να βρίσκεται ένας άνθρωπος με τον λόγο του και μόνο πάνω στη σκηνή, απέναντι στις διαθέσεις πολλών ανθρώπων που θέλουν να διασκεδάσουν

 

«Καθόλου. Είναι εκεί για να περάσουν όλοι καλά, είσαι εκεί για να τους κάνεις να περάσουν καλά. Μέσα από σκέψεις, καταστάσεις, ιδέες και προβληματισμούς που δίνεις πάντα με αστείο τρόπο»..

 

 

Πέραν όλων των άλλων, ο Γιώργος Χατζηπαύλου,δημιούργησε το  Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας και το  Comedy Club, της πρώτης stand-up comedy ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους.

 

F8A10031-8253-4BFD-90B2-C9F4079116C0

IMG-2431 IMG-2432 IMG-2435

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ