Σητεια

Δήλωση της αντιπροσώπου της Ομάδας Γυναικών Σητείας (μέλος της ΟΓΕ) στη συγκέντρωση εργαζομένων Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Σητείας

ogeOK

Δελτίο Τύπου

Δήλωση της αντιπροσώπου της Ομάδας Γυναικών Σητείας (μέλος της ΟΓΕ) στη συγκέντρωση εργαζομένων  Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Σητείας

 

 

Στην συγκέντρωση εργαζομένων του Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Σητείας, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας σήμερα 23/09, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών Σητείας (μέλος της ΟΓΕ) για να απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό.

 

Αντιπρόσωπος της Ομάδας Γυναικών Σητείας σε δήλωση της ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

“Στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η σημερινή κινητοποίηση εδώ στη Σητεία και σε όλη την Κρήτη δίνει απάντηση στην κυβέρνηση που με ελιγμούς και επικοινωνιακά τερτίπια αντιστρέφει την πραγματικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς στα Μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλου.

 

Ενώ τα κρούσματα COVID-19 ολοένα αυξάνονται, η κυβέρνηση δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Πάνω από 2.000 κενές θέσεις προσωπικού που «μπαλώνονται» προσωρινά με συμβασιούχους και με μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ τμημάτων και δομών, 1.000 και πλέον εργαζόμενοι που δουλεύουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης (επικουρικό προσωπικό, ατομικές συμβάσεις, μπλοκάκια, μέσω ΟΑΕΔ κλπ), με τις συμβάσεις αρκετών από αυτούς να λήγουν μέσα στο 2021, ακόμα και ελλείψεις στα βασικά μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια κλπ) είναι μόνο κάποιες από τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Επιπλέον, οι μόλις 50 περίπου δημόσιες κλίνες ΜΕΘ της Κρήτης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του πληθυσμού ενώ η υποστελεχωμένη και υποβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αδυνατεί να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, δημόσιας υγείας, παρακολούθησης ασθενών ή/ και ήπιων κρουσμάτων.

Να σημειωθεί ότι, καθώς δεν γίνονται περιοδικά τεστ στους εργαζόμενους στις δομές υγείας και πρόνοιας, ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι μεγάλος.

Εναντιωνόμαστε στην πολιτική που περιορίζει σταδιακά την κρατική χρηματοδότηση της υγείας στην κάλυψη μόνο στοιχειωδών αναγκών, πέρα από τις οποίες η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη».

 

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων για:

 

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της υγείας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας
  • Ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ πλήρως στελεχωμένων με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό
  • Ενίσχυση της ΠΦΥ σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους σε Υγεία-Πρόνοια, Σχολεία, ΜΜΜ, εστίαση, τουρισμό, εμπόριο και σε μεγάλους χώρους δουλειάς
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

 

Να παρθούν άμεσα μέτρα για:

 

  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, ανάλογα με τις ανάγκες (π.χ. και για τα τεστ μοριακού ελέγχου).
  • Άδειες ειδικού σκοπού για εργαζόμενους γονείς, ευπαθείς ομάδες, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

 

 

Συμμετέχουμε στον κοινό μας αγώνα, για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τόσο σε συνθήκες πανδημίας όσο και σε «κανονικές» συνθήκες.

 

 

 

Σητεία, 23.9.2020

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
Μέλος της ΟΓΕ

https://style100fm.gr/