Σητεια

Δήλωση του Σίμου Συμεωνίδη με πολλές αιχμές με αφορμή την απάντηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε δημοσίευμα του STYLE 100

unnamed

 

 Τώρα είναι αναγκαίο να απαντήσει η διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στα αιτήματα των κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου που υιοθετούνται από όλους τους κατοίκους και φορείς του ευρύτερου Δήμου Σητείας, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σίμος Συμεωνίδης, με ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Σητεία, μια δήλωση που έγινε με αφορμή την απάντηση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της 7ης ΥΠΕ  σε δημοσίευμα του Style 100 fm

Ο κ. Συμεωνίδης,στην ανακοίνωση του, αναφέρεται αναλυτικά σε κάθε σημείο και σε όλα τα επιχειρήματα της ΥΠΕ για να επισημάνει, απευθυνόμενος στην διοίκηση της Υγειονομικής ;Περιφέρειας,πως τώρα χρειάζονται:

-Δημόσια, δωρεάν, μαζικά  και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό του δήμου μας

-Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας

-Εγκατάσταση ιατρικού- νοσηλευτικοί προσωπικού στην κοινότητα Παλαικάστροιυ για όλο το διάστημα της καραντίνας

-Εξασφάλιση της συνταγογράφησης φαρμάκων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης

-Διαμονή ασθενών που δεν χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο σε ξεχωριστό χώρο από τους οικείους τους, με επίταξη ξενοδοχειακής μονάδας.

Όπως αναφέρει, <αν θέλετε να συνεργαστείτε να εφαρμόσετε τα μέτρα που απαιτεί ο Σητειακός Λαός και να μην “τρομοκρατείτε” με τις επιστολές-απαντήσεις σας  όποιον τολμάει να τα θέτει στον δημόσιο λόγο γιατί αντιλαμβάνεται ότι κάθε λεπτό που χάνεται είναι κρίσιμο>.

 

Ολόκληρη η δήλωση του Σίμου Συμεωνίδη¨:

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εξέδωσε απάντηση σε δημοσίευμα αρθρογράφου στο site του Ρ/Σ Style 100 fm. Προσπερνάμε ότι δεν ένιωσε την ίδια “ανάγκη” όταν ενημερωνόταν για τα μέτρα που διεκδικεί η επιτροπή κατοίκων και φορέων Παλαικάστρου. Στην απάντηση της:

-Μας διαβεβαιώνει ότι: «ουδέποτε κλήθηκε να παρευρεθεί διαδικτυακά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και αρνήθηκε. Αντίθετα, έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητα της να συμμετέχει όποτε κριθεί αναγκαίο, για την ενημέρωση του Δ.Σ. του Δήμου και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία».

Την ενημερώνουμε ότι ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ να απαντήσει στα αιτήματα των κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου που υιοθετούνται από όλους τους κατοίκους και φορείς του ευρύτερου Δήμου Σητείας. Ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε απόφαση στήριξης των αιτημάτων – έστω κουτσουρεμένη- θέλει απαντήσεις και κυρίως πρακτική εφαρμογή των αυτονόητων αιτημάτων. Το ότι ο Δήμαρχος δεν τις τα έθεσε δημόσια όταν την συνάντησε είναι άλλο ζήτημα…

-Μας λένε ότι η Κα Μπορμπουδάκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΤΚ Παλαικάστρου και εκπροσώπους της ΤΚ, όχι με περισσότερους για λόγους «υγειονομικής απομόνωσης». Θα μπορούσε να βρει καλύτερη δικαιολογία για να αγνοήσει τη συνάντηση με μία αντιπροσωπεία(έστω διαδικτυακά) 200 και πλέον Παλαικαστριανών που υπογράφουν.

-Πολύ “προσεκτικά”(πονηρά) η Κα Μπορμπουδάκη μιλάει για μη αρμοδιότητα στην οργάνωση των συσκέψεων αλλά δεν μπορεί να μην αφουγκράζεται την ανησυχία και τα ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ που θέτει ο λαός της Σητείας. Με δημόσια παρέμβαση 5 λεπτών μας “ξεπέταξε” με ότι πιο γενικόλογο μπορούσε να ειπωθεί.

-Η διοικηση της 7ης ΥΠΕ υπερασπίζεται «τα επιστημονικά πρωτόκολλα διαχείρισης της πανδημίας που οφείλουμε να ακολουθούμε κατά περίπτωση και τα οποία καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.» τα οποία όμως έχουν χρεοκοπήσει στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού και ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ . Ο κόσμος απαιτεί: ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ και μην υλοποιείτε πολιτικές αποφάσεις (…τελικά) που κριτήριο τους έχουν την λογική του κόστους οφέλους και αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα που ο έχων έχει ελπίδα ενώ ο φτωχός αφήνεται στην μοίρα του.

-Αναφέρεται για την αναβολή των drive-through rapid test… Ε της λέμε: ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΤΟ ΑΜΑΞΙ τα τεστ κύριοι και κυρίες της 7ης ΥΠΕ και της ΚΟΜΥ Λασιθίου. Έχουν περάσει 7 ολόκληρες μέρες από την τελευταία φορά που έγιναν μαζικά τεστ στον πληθυσμό και μόλις σήμερα γίνονται στην Ζάκρο (7 μέρες μετά!!!). Δεν υπάρχει δικαιολογία που δεν πήγατε από τα σπίτια των ανθρώπων, ούτε καν για να πάρετε τον πυρετό τους. Με τη μέθοδο ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ (door to door που αρέσει στην κυβέρνηση σας να χρησιμοποιεί την αγγλική….) θα είχαν γίνει σε όλη την Δημοτική ενότητα Ιτάνου από το Σαββατοκύριακο.

-Αναφέρονται στην εμβολιαστική κάλυψη όμως η εμβολιαστική κάλυψη θα ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου και αν… ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!!! Δεν έχει επισκεφθεί ούτε ένας ιατρός το χωριό… ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ… τηλεφωνικά δίνονται οι αντιβιώσεις και αφού επιδεινωθεί η υγεία των ανθρώπων. Είστε απαράδεκτοι που δεν έχετε στελεχώσει τα περιφερειακά ιατρεία, δεν έχετε πάρει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του Νοσοκομείου Σητείας που είχε τραγικές ελλείψεις πριν την Πανδημία. Φρόντισαν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας για αυτό, καμία δεν μας άφησε “παραπονεμένο” η αλήθεια είναι.

 

Αν θέλετε να συνεργαστείτε να εφαρμόσετε τα μέτρα που απαιτεί ο Σητειακός Λαός και να μην “τρομοκρατείτε” με τις επιστολές-απαντήσεις σας  όποιον τολμάει να τα θέτει στον δημόσιο λόγο γιατί αντιλαμβάνεται ότι κάθε λεπτό που χάνεται είναι κρίσιμο.

 

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

-Δημόσια, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου Σητείας, για να μπορεί να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης και να παρέχεται η φροντίδα που απαιτείται σε όλους τους ασθενείς.

-Ενίσχυση των δημοσίων μονάδων υγείας, του Νοσοκομείου- ΚΥ Σητείας, της ΠΦΥ όπως και όλων των μονάδων του Νομού γιατί η υγειονομική πίεση αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

-Να εγκατασταθεί ιατρικό-νοσηλευτικό κλιμάκιο στην ΤΚ Παλαικάστρου για όλο το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας για την ιατρική, ψυχολογική και άλλη στήριξη των κατοίκων γιατί η ΠΦΥ ουσιαστικά απουσιάζει ακόμα και πριν την πανδημία. Ενισχύστε τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου.

-Να εξασφαλιστεί  η συνταγογράφηση φαρμάκων, τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης γιατί να να είναι ασφαλείς οι ασθενείς και οι γύρω τους. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

-Για όσους ασθενείς κριθεί ότι δε χρήζουν νοσηλείας στο νοσοκομείο, να εξασφαλιστεί  με ευθύνη κυβέρνησης-περιφέρειας-δήμου ότι θα διαμένουν χωριστά από τους οικείους του επιτάσσοντας ξενοδοχειακές μονάδες για το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας, με μέριμνα για παρακολούθησή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, εξασφάλιση διατροφής κ.α, για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, για να μην νοσήσουν το επόμενο διάστημα όσοι είναι αρνητικοί.