Κρητη

Δηλωση Πλακιωτακη για τα επεισοδια στο Αγροτικο Συλλαλητηριο

plakiotakis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, καταδικάζω τα σημερινά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και παράλληλα, δηλώνω αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών.
Ως βουλευτής της Κρήτης, γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τις καθημερινές αγωνίες και τα προβλήματα που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Λασιθίου, αλλά και όλης της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες των στελεχών της, με τη πολιτική της εξωθεί τους έλληνες αγρότες στην απελπισία και την οικονομική καταστροφή.
Για το λόγο αυτό, καλώ τη κυβέρνηση και το πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους αγρότες και τους κοινωνικούς φορείς με στόχο την εξεύρεση λύσης στα προβλήματά τους.
Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησης του, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι με το να επιδιώκουν απλά και μόνο τη πόλωση και τον αποπροσανατολισμό, δε κερδίζουν απολύτως τίποτα.
Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης μιας νέας εθνικής αγροτικής πολιτικής με κύριο προσανατολισμό την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα της χώρας.
Αν συνεχίσουν για πολύ την ίδια τακτική και σπέρνουν ανέμους, πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.