Απόψεις, Σητεια

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ “Ουδείς αναντικατάστατος” Του Παντελή Πετυχάκη, πρώην Δημοτικού Συμβούλου

petixakis1

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ “Ουδείς αναντικατάστατος”

Του Παντελή Πετυχάκη, πρώην Δημοτικού Συμβούλου

Ο δημιουργός του σύμπαντος, αγαπητοί μου συμπολίτες,  παραχωρεί στον καθένα μας, μια θέση και για κάποιο χρόνο, σε άλλους περισσότερο σε άλλους λιγότερο, άγνωστο με ποιά κριτήρια το καθορίζει αυτό.

Δυστυχώς μερικοί νομίζουν ότι αποτελούν εξαίρεση, ίσως ως εκπαιδευτικοί το μπερδεύουν μάλλον με το «ουδείς κανόν άνευ εξαιρέσεων» και άλλοι εκμεταλλευόμενοι το αξίωμα που με κάποιο τρόπο απέκτησαν, θεωρούν ότι είναι αθάνατοι.

Έτσι ζούμε σήμερα τα παράδοξα, οι ανώτερης βαθμίδας πολιτικοί να μην παραδειγματίζονται από το τί κάνουν οι πολιτισμένες χώρες, δηλαδή μόνο δύο τετραετίες εκλεγμένοι, και να αποσύρονται για να έλθουν νέοι να συνεχίσουν και δεν ψηφίζουν ένα τέτοιο νόμο.

Παρατηρούμε σήμερα σε τοπικό επίπεδο το φαινόμενο να έχει γίνει επιδημία και ορισμένοι να μην θέλουν να ξεγαντζωθούν από την εξουσία, γιατί λέει θέλουν να τελειώσουν το έργο τους. Μα όλοι οι αιρετοί παραλαμβάνουν και αφήνουν ημιτελή έργα τα οποία ολοκληρώνουν οι επόμενοι. Άλλοι που είχαν χάσει την εξουσία για κάποια χρόνια τους ξαναχτύπησε ο υιός της καρέκλας ‘μεταλλαγμένος’ και ξανά έρχονται σήμερα να εφαρμόσουν νέες μεθόδους και να εξωραϊσουν, λέει και τα χώρια που δεν ήταν επί της δημαρχίας τους στο Δήμο Σητείας. Των τέως Δήμων Ιτάνου, Λεύκης και Ανάληψης.

Με όνομα του συνδιασμού του, ο κύριος Κουρουπάκης ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Δεν είμαι φιλόλογος και ρώτησα, αλλά δεν πήρα απάντηση για το τί εννοούν οι τρεις αυτές λέξεις.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι ο σωστός πολίτης για να πάει μπροστά πρέπει να διδάσκεται από την Ιστορία του από το παρελθόν για να χαράξει το μέλλον του. Ή μήπως τον τρομάζει το παρελθόν; Γι αυτό θα ασχοληθούμε αργότερα.

Ο κύριος Πατεράκης με το όνομα του συνδιασμού του ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Περισσότερα από 10 χρόνια στα Νομαρχιακά αξιώματα και 9 χρόνια στα Δημαρχιακά, δεν τελείωσε λέει το έργο του κατά τη διάρκεια της θητείας του όμως όσους από τους συνεργάτές του διαφοροποιήθηκαν και όσους δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με άλλους συνδυασμούς ο κος Πατεράκης και ο περίγυρός τουσχολιάζουν με απαξιωτικές εκφράσεις και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς.

Συμπτωματικά και οι δύο παραπάνω υποψήφιοι Δήμαρχοι, προέρχονται από τον εκπαιδευτικό κλάδο, δηλαδή από εκείνους στους οποίους η πολιτεία αναθέτει και οι γονείς εμπιστεύονται την εκπαίδευση των παιδιών τους για μάθηση και εκπαίδευση τις αρχές της Δημοκρατίας και της ηθικής.

Ατυχώς και οι δύο άσκησαν τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού μόνο για λίγο χρόνο γιατί τους απορρόφησε η πολιτική και ήσαν παράλληλα αμοιβώμενοι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς να ασκούν τα καθήκοντά τους και έπαιρναν και την προβλεπόμενη αμοιβή του αξιώματος του εραιτού.

Για να θυμίσουμε στους νέους πόσο δημοκρατικά και με ποιό πολιτικό ήθος διοικούσαν κατά το παρελθόν, θα επανέλθουμε αργότερα.

Το παράδοξο ακόμα είναι ότι και οι δύο στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται σε συνεργασία-σύμπνοια-εθελοντισμό όταν ο ένας παλαιότερα και ο άλλος ακόμα και σήμερα   συμπεριφέρονται εχθρικά στον εθελοντισμό, με τρανό παράδειγμα την εχθρική συμπεριφορά προς το ποιό δραστήριο Σωματείο με τέτοια προσφορά στον τόπο μας, την ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ.

Μέχρι που αρνείται να υλοποιήση ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που έχει σχέση με την νομική και ηθική υποχρέωση του δήμου.

Κύριοι, η νοοτροπία σας και η τακτική σας αυτή προσβάλει τους νέους του τόπου μας γιατί με τα γραφόμενά σας και τα λόγια σας απαξιώνεται τους νέους ως ανίκανους να αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις. Τους παρακαλείται όμως να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά σας για να σας μαζέψουν ψήφους και να πετύχετε τον προσωπικό σας στόχο. Αν πράγματι αγαπούσατε τον τόπο μας θα έπρεπε μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία, με τα όποια οικονομικά και άλλα οφέλη σας, να αποσυρθείτε και να προβάλετε έναν από τους νέους που σας στήριζαν για χρόνια, που έχουν την ικανότητα και την εμπειρία, και να τους βοηθήσετε να διεκδικήσουν εκείνοι την Δημαρχία. Αντίθετα με τις ενέργειές σας μας λέτε ότι εσείς είστε οι εκλεκτοί του τόπου και ότι χωρίς εσάς; το χάος; Ή θα σας ψάχνουν στους οίκους ευγηρίας αργότερα για να σώσετε τον τόπο μας;

 

http://STYLE100FM.GR