Σητεια, Συνεντεύξεις

Διαμαρτυρία την Κυριακή στους χώρους που καταστρέφει ο ενεργειακός σχεδιασμός για την Σητεία(ηχητικό)

83166241_2649480728599866_3263103288626642944_n

 

 

 

 

 

 

Κάλεσμα προς τους πολίτες για συμμετοχή στη διαδήλωση που Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην περιοχή της Σιτάνου, στη θέση Σελί, απηύθυνε μιλώντας στον STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, η Στέλλα Αιλαμάκη, γνωστή για την συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες πολιτών ,επιχειρηματίας τουριστικών καταλυμάτων και μέλος της Επιτροπής του Γεωπάρκου Σητείας.

Θα γίνει μια πεζοπορία στους χώρους που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες, μια επιτόπια παρατήρηση της σχεδιαζόμενης καταστροφής του φυσικού τοπίου και του πλούτου. Ενας πλούτος, που παραχωρείται για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς που αφορούν στην περιοχή, με την απειλή σήμερα καταστροφής όχι γενικά του περιβάλλοντος, αλλά πολύ ειδικά του υδροφόρου ορίζοντα , των κορυφογραμών και της ορεινής έκτασης , του Γεωπάρκου .

Είναι μια αντίδραση ως συμβολική συμπαράσταση  στα επίσης απειλούμενα από ΑΠΕ Άγραφα,  διαμαρτυρία για το τελευταίο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που, πέραν όλων των άλλων αφαίρεσε την έννοια της προστασίας από περιοχής Natura,κυρίως είναι εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής για τις εγκεκριμένες από το υπουργείο εγκαταστάσεις λατομείου και ανεμογεννητριών ως υποέργο του υβριδικού Αμαρίου.

Φορείς και συλλογικότητες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, εδώ και καιρό, αναφερόμενη και στις εκατοντάδες άδειες παραγωγής ενέργειας που έχει δώσει η  ΡΑΕ (ρυθμιστική αρχή ενέργειας ) τα τελευταία δέκα  χρόνια, στην περιοχή.

Με την ιδιότητα της ως επιχειρηματίας τουριστικών καταλυμάτων, η κ, Αιλαμάκη θέλει να δώσει έναν αισιόδοξο τόνο, λέγοντας πως η φετινή, μικρή και ιδιαίτερη σεζόν, θα αντισταθμιστεί από μια καλή περίοδο του χρόνου, και επισήμανε τις δυσκολίες έλευσης επισκεπτών από το εξωτερικό,που δεν οφείλονται σε δικά μας λάθη ή παραλείψεις αλλά την αρνητική στάση ξένων χωρών προς τους πολίτες τους που θα επιθυμούσαν να ταξιδέψουν.

,

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/