Σητεια

Διεκδικητικός και πανέτοιμος ο Εμπορικός Σύλλογος καθόρισε σήμερα την ατζέντα της «επόμενης μέρας»(ΗΧΗΤΙΚΟ)

DSC01289

 

 

 

Με ώριμες και ουσιαστικές προτάσεις  για το μέλλον όχι μόνο της αγοράς αλλά ολόκληρης της πόλης ,ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας, στην έκτακτη αποψινή του συνεδρίαση υπερέβη τα στενά πλαίσια της ενημέρωσης και προετοιμασίας εν όψει του ανοίγματος των καταστημάτων τη Δευτέρα, εμφανιζόμενος αποφασιστικός, διεκδικητικός και πανέτοιμος απέναντι στις νέες προκλήσεις.

Θέματα που αφορούν στην  αναβάθμιση των εμπορικών  δρόμων αλλά και την προστασία του οικολογικού πλούτου της περιοχής και ειδικότερα την εγκατάσταση λατομείου στο Κατσιδώνι  τέθηκαν στο τραπέζι ,με την πρόεδρο Μάρω Νικητάκη να ενημερώνει τα μέλη του Δ. Σ , που υποδέχθηκε στο χώρο του καταστήματος της, για την συνάντηση που είχε, την Τετάρτη, με τον δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη.

Όπως είπε, συζητήθηκαν εφικτά μέτρα, όπως:

  • η πεζοδρόμηση της Ελευθέριου Βενιζέλου, με τον Εμπορικό Σύλλογο να προτείνει, εν αναμονή της μελέτης, την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου , Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, από τις 5.30μμ μέχρι τις 9.30μμ. Όπως ενημέρωσε η κ. Νικητάκη, προχωρά και το θέμα της πεζοδρόμησης της πλατείας.
  • η «τακτοποίηση» της άναρχης κατάστασης στη στάθμευση που εμφανίζεται στην Ελ. Βενιζέλου. Θα τοποθετηθούν κολονάκια σε κάποιο κομμάτι και ειδικές σημάνσεις στάθμευσης για τα δίτροχα, ενώ θα φροντίσει και ο φωτισμός της οδού.
  • το δημοτικό πάρκινγκ και η δυνατότητα στάθμευσης των επισκεπτών
  • η φροντίδα των καταστημάτων που μένουν κενά και δίνουν την εικόνα παραμελημένης πόλης, με την καταγραφή των μαγαζιών και συστάσεις στους ιδιοκτήτες .

Η κ. Νικητάκη πρότεινε την τοποθέτηση πινακίδας καλωσορίσματος των επισκεπτών με την  προτροπή να  επισκεφτούν την αγορά της Σητείας, στην είσοδο της πόλης,στο ύψος του γηπέδου.  Πρόταση που έγινε δεκτή.

DSC01290

 

 

Ομόφωνο όχι στο λατομείο

 

 

Ο Μάνος Ροδανάκης, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου στην Επιτροπή κατά του υβριδικού Αμαρίου (ειδικότερα, κατά των αιολικών πάρκων που προβλέπεται να  δημιουργηθούν εδώ), αναφέρθηκε στο ομόφωνο «όχι» του Δ.Σ στην εγκατάσταση  λατομείου στο Κατσιδώνι και την  προσφυγή στο ΣτΕ για το θέμα.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση, μετά από ενημέρωση που είχαν τα μέλη του Δ. Σ από κατοίκους και φορείς του Κατσιωνίου και της Σιτάνου και, όπως είπε ο κ. Ροδανάκης , η κατασκευή του λατομείου έχει συζητηθεί και στο παρελθόν ,σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που είχε  πάρει αρνητική θέση, ενώ, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της μελέτης περί περιβαλλοντικών όρων.

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν επίσης τα μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, που θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα σε όλα τα καταστήματα της πόλης από τη Δευτέρα , που μπαίνουν σε λειτουργία ξανά μετά από παύση 2 μηνών περίπου.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/