Σητεια

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

10273423_1379794998971978_5629584174179554784_n

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δευτέρα 23/11/2015
Θέσαμε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα: 1.ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ:Επειδή δεν γνωρίζουμε ποιά θα είναι η σεισμική συμπεριφορά των σχολικών κτιρίων όταν ομοι γενοιτο μας επισκεφτεί ένας μεγάλος σεισμός, ζητάμε το αυτονόητο κατά τη γνώμη μας.Δηλαδή, να ελεγξει ο Δημος τη στατική επάρκεια τών σχολικών κτιρίων αρχίζοντας απο το Γυμνάσιο Σητείας που είναι και το παλαιότερο(μετα απο μεγαλη άσκηση πίεσης ο έλεγχος του ΕΠΑΛ και του ξενοδοχείου ΕΛΕΝΑ νομίζουμε έχουν δρομολογηθεί).Ειναι υποχρέωση του Δήμου να το κάνει αυτό, διότι τα σχολικά κτίρια είναι στην αρμοδιότητα του. Το ζητεί εξάλλου η Περιφέρεια Κρήτης(Αρ.Πρωτ.:106739-3/9/2015), ο σύλλογος γονεων και κηδεμόνων(Αρ.Πρωτ.:05-2/12/2014) και το Γυμνάσιο Σητείας(Αρ.Πρωτ.:507-11/9/2015). Ο Δήμαρχος και οι διάφορες σχολικές επιτροπές φέρουν μεγάλη ευθύνη.Ο φόβος μήπως προκύψει ακαταλληλότητα κάποιου κτιρίου οδηγεί σε επικίνδυνες συμπεριφορές.
2.ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ: επειδή πάλι μείναμε απο καρδιολόγο και επειδή έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για κάλυψη της θέσης απο ένα επικουρικό και επειδή αφ’ενός τα οικονομικά κίνητρα για το γιατρό είναι ασήμαντα και το φορτίο τεράστιο(το νοσοκομειο χρειάζεται 3 καρδιολόγους διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει ποτέ σωστά και αυτό χρειάζεται κινηματικού τύπου ενέργειες ώστε να αλλαχτεί ο οργανισμός λειτουργίας του).Η αλήθεια ειναι οτι ο Σύλλογος Ξενοδοχων προσφερει φιλοξενια.Δεν φτάνει όμως.Πρεπει ο Δημος, η Εκκλησια, οι πολίτες να δημιουργήσουν ισχυρά κίνητρα.Πρέπει πάσει θυσία-με οποιοδήποτε κόστος- να καταφέρουμε να λειτουργήσει η καρδιολογική κλινική.Διαφορετικά το νοσοκομείο θα κλείσει.
3.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ ΧΑΝΔΡΑ:Κακή διαχείρηση, λάθος επιλογές,σπατάλη,δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η αιτία πού το δημοτικό ελαιουργείο έκλεισε.Ουσιαστικά σφραγίστηκε
και διενεργεί ελέγχους ο ορκωτός λογιστής.Επιβεβαιώνονται τεράστια χρέη τα οποία οι δικαιούχοι θα διεκδικίσουν προφανώς δικαστικά και τα οποία ο Δήμος Σητείας θα υποχρεωθεί να εξωφλήσει συν τόκους.Ζητάμε να ριχτεί φως στην υπόθεση.Ως αντιπολίτευση ζητήσαμε να μας δοθούν οι ισολογισμοί των 5 τελευταίων ετών και οικονομική έκθεση του Δ.Σ γιά τα πεπραγμένα.Κάνουμε ακόμα μια πρόταση.Να λειτουργήσει το ελαιουργείο άμεσα για να μην ταλαιπωρηθούν άλλο οι παραγωγοί και να ακολουθησει μετά το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου ο έλεγχος απο τον ορκωτο.Δεν έχει κανένα νόημα να μην λειτουργήσει το εργοστάσιο.
4.ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ:όπως ορίζει η νομοθεσία,μπορει η αντιπολιτευση έχοντας εξασφαλίσει τη συμφωνη γνώμη των μελών της να ζητησει τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για οποιοδήποτε θέμα και μάλιστα ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να το κάνει εντός 6 ημερών.Άρα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μονοθεματικό Δ.Σ. με θέμα τα αδέσποτα.Θεωρούμε το θέμα αυτό ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ διότι αφ’ενος σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα, και αφ’ετέρου είμαστε εκτεθιμένοι στους επισκέπτες μας ως Δήμος. Ζητήσαμε να προσκληθούν:ο Φιλοζωϊκός καί ο Κυνηγετικός σύλλογος, το Α.Τ. Σητείας καί βέβαια όλοι οι φορείς τού τόπου. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ