Σητεια

Ενδυναμωμένη συνεχίζει να διεκδικεί η Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Παλαικάστρου

palekastro_siteia

 

Δυναμώνει και ενισχύεται μέρα με την μέρα η Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Παλαικάστρου, που διαπιστώνει όμως πως συναντά ένα τείχος αντιρρήσεων και προφάσεων από τους αρμόδιους φορείς κι ενώ, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας N. Χατζηδάκης ζήτησε επιτακτικά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων, εισέπραξε άρνηση από την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση πως εξέδωσε η Επιτροπή. Οι κάτοικοι όμως, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν, τονίζοντας πως  “όλοι οι Παλαικαστριανοί έχουν αίσθημα ατομικής ευθύνης και είναι απαράδεκτο οι αρμόδιοι να κρύβουν τις δικές τους ευθύνες πίσω από αυτό”

 

        Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες, ολοένα και περισσότεροι συγχωριανοί μας αγκαλιάζουν την προσπάθεια της πρωτοβουλίας μας και υπογράφουν τα δίκαια αιτήματά μας. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των συλλόγων του Παλαικάστρου τοποθετούνται υπέρ τους και αγωνιούν για την ικανοποίησή τους. Και αυτό διότι, τα αιτήματα αυτά είναι προϊόν των πραγματικών αναγκών που έχουμε και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Πέρασε κιόλας μία εβδομάδα από τα μαζικά rapid test στο χωριό μας και ουσιαστικές απαντήσεις δεν έχουμε πάρει. Στη διαπαραταξιακή συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σητείας, αποφασίστηκε εν μέρει η υιοθέτησή του πλαισίου μας, πλην όμως, κατά πλειοψηφία, δύο εξίσου σημαντικών αιτημάτων.

Αφ’ ενός το αίτημα για την παραχώρηση καταλύματος με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης, με σκοπό να απομονωθούν τα κρούσματα εντός οικογενειών και να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Αφ’ ετέρου το αίτημα ενίσχυσης των επαγγελματιών του Παλαικάστρου που δοκιμάζονται και εκείνοι αυτές τις ημέρες.

Και τα δύο αυτά αιτήματα είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει να τα βλέπουμε ενιαία με τα υπόλοιπα.

Βεβαίως, μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και την ουσιαστική πίεση που άσκησαν οι υπογραφές, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Χατζηδάκης, οι αρμόδιοι φορείς (7η ΥΠΕ, Περιφέρεια Κρήτης) φαίνεται να θορυβήθηκαν και υπόσχονται κάποια ψίχουλα σε αυτά που ζητάμε.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης απαίτησε από τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ να ικανοποιηθούν τα αιτήματα, αλλά εκείνη με διάφορες δικαιολογίες, κρύβοντας τις δικές της ευθύνες, πίσω από τα πρωτόκολλα αρνήθηκε.

Το μόνο αίτημα το οποίο δέχτηκε σε έναν βαθμό, είναι η ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου.

Εμείς επιμένουμε και καλούμε και τους τοπικούς φορείς να τοποθετηθούν, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματα που έχουμε θέσει.

  Τέλος, είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι Παλαικαστριανοί έχουν αίσθημα ατομικής ευθύνης και είναι απαράδεκτο οι αρμόδιοι να κρύβουν τις δικές τους ευθύνες πίσω από αυτό. Η επί 24ώρου βάσεως περιπολία στους δρόμους του χωριού μας, πρωτίστως μας προσβάλλει και επιπλέον έρχεται “εκ του πονηρού” για να αποκρύψει τα κενά και την ολιγωρία τους. Ζητάμε μαζικά τεστ και μόνιμο ιατρικό προσωπικό στο χωριό μας… όχι μόνιμα την αστυνομία!