Σητεια

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Σητείας για τα έργα σε ύδρευση-αποχέτευση

deyas_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  1.      Μετά από πληροφορίες από Δημότες Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με τοποθετήσεις υποψήφιου Δημάρχου που αφορούν στο έργο: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες στην μεσαία και πάνω ζώνη υδροδότησης της πόλης της Σητείας» ότι δηλαδή μετά από ενέργειές του εκτελείται το εν λόγω έργο, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Το εν λόγω έργο άρχισε να μελετάται από την Τ.Υ. της ΔΕΥΑΣ  υπό μορφή υποέργου σε παλιά μελέτη η οποία περιελάμβανε και την μεταφορά λυμάτων από το Τ.Ε.Ι. που εκτελέστηκε. Στο παλιό ΕΣΠΑ 2007-2013 δεν ήταν όμως επιλέξιμη δράση με αποτέλεσμα να μην χρηματοδοτηθεί.

Στο τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης είναι επιλέξιμη δράση, οπότε έχοντας την μελέτη έτοιμη η ΔΕΥΑΣ υπέβαλλε την πρόταση, η οποία και χρηματοδοτήθηκε. Το έργο τώρα εκτελείται.

 

  1. Είναι τουλάχιστον πολιτικά άκομψο, κάποιοι να οικειοποιούνται έργα και ενέργειες που έχουν γίνει από μια υπηρεσία σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή. Παρακαλούμε τους υποψηφίους να παρουσιάζουν τον προγραμματισμό τους (και όχι έργα και ενέργειες που έχουν γίνει προ πολλού).

 

  1. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι:

 

Είναι σε εξέλιξη το έργο:

 

1)  ΝΕΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ : ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ, ΜΟΧΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΊΑΣ (407.000,00 €)

 

 

Έχουν χρηματοδοτηθεί και θα δημοπρατηθούν άμεσα:

 

1) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΡΟΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ προϋπολογισμού 3.770.000,00 € ( ΥΠ.ΕΣ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι).

2) ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ Προϋπολογισμού 148.000,00 € ( Περιφέρεια Κρήτης)

3) ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN ) Δ.Ε.Υ.Α.ΣΗΤΕΙΑΣ προϋπολογισμού 59.744,68 € από ΕΣΠΑ (ΕΤΠΑ/Ε.Π. Κρήτη 2014- 2020)

 

Υπάρχουν ώριμες μελέτες έργων για να υποβληθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης:

 

1) «ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.798.387,00€  και

2) « ΕΡΓΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ»  προϋπολογισμού 2.700.000,00€

3) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ προϋπολογισμού 342.200,00  ΕΥΡΩ €

 

Μελέτες σε εξέλιξη:

 

1) ΜΕΛΕΤΗ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΧΛΑΔΙΩΝ, ΣΦΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ (19.918,64 €)

2) ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΟΧΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ (49.139,48 €)

 

Η Τ.Υ. της ΔΕΥΑΣ, παρά την υποστελέχωσή της, έχει προγραμματίσει μια σειρά έργων για την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της και  μόλις υπάρξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο εκτελεί  τις διαδικασίες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και να ενταχθούν τα έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, αφού όπως όλοι γνωρίζετε δεν υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν τα έργα από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΣ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

  Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

 

   ΛΟΓΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  

http://STYLE100FM.GR