Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕπίθεση Ζερβάκη στην αντιπολίτευση για την αξιοποίηση και το μίσθωμα του πρώην...

Επίθεση Ζερβάκη στην αντιπολίτευση για την αξιοποίηση και το μίσθωμα του πρώην Επαρχείου

 

Μετά από επίπονες προσπάθειες δύο χρόνων η παρούσα δημοτική αρχή κατάφερε να θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου την καταρχήν συμφωνία μεταξύ του Δήμου Σητείας και της εταιρείας ΕΤΑΔ Α.Ε, που διαχειρίζεται το ακίνητο στην κεντρική πλατεία της Σητείας (πρώην Επαρχείο), για τη μίσθωση και αξιοποίηση του εν λόγω κτηρίου.

 

Παρά του ότι από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές είχε προηγηθεί αλληλογραφία και διαπραγματεύσεις για περισσότερα από είκοσι (20) χρόνια με έγγραφα και προσωπικές επαφές, εν τούτοις δεν είχε καταστεί εφικτό να καταλήξουν σε θετικά αποτελέσματα.

 

Με την παρούσα πρόταση η δημοτική αρχή κατάφερε να μειώσει το  μηνιαίο μίσθωμα από 1.580 σε 1.200 ευρώ, να πάρει περίοδο χάριτος άνευ ενοικίου και οποιασδήποτε υποχρέωσης δύο (2) χρόνων, ώστε να μη δεσμεύσει την επόμενη δημοτική αρχή, να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου για τις οποίες καταβάλει ενοίκια, όπως ο ΟΑΣ, ΔΟΚΑΣ, ΚΑΠΗ και να αναβαθμίσει επιτέλους την εικόνα της πόλης στο κεντρικότερο σημείο με την ανάδειξη ενός εμβληματικού και ιστορικού κτηρίου, δημιουργώντας και χώρους πολιτισμού και νεολαίας.

 

Παρά ταύτα σύσσωμη η Αντιπολίτευση, όπως και στην πρότασή μας για τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού που θα έδινε τη δυνατότητα ενίσχυσης των υποστελεχωμένων Τεχνικών Υπηρεσιών και κατ’ επέκταση την επιτάχυνση έργων και μελετών, αρνήθηκε την πρόταση για αναβάθμιση της πλατείας και αξιοποίηση του ακινήτου.

Προτιμούν να βλέπουν το κτήριο να καταρρέει, να δημιουργεί τη χειρότερη εντύπωση στο δημότη και στον επισκέπτη της πόλης, να εγκυμονεί κινδύνους στην παρακείμενη παιδική χαρά και προτάσσουν μία στείρα αντιπολιτευτική τακτική όχι ενάντια στην παρούσα δημοτική αρχή αλλά στην ανάπτυξη και το συμφέρον του τόπου.

Δυστυχώς δε μπορούν να αποδεχτούν ότι σε διάστημα μόλις δύο χρόνων και σε συνθήκες πανδημίας έχουμε δρομολογήσει, μελετήσει, χρηματοδοτήσει και κατασκευάζουμε δεκάδες έργα και παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Το αφήγημά τους « Εμείς οι επαγγελματίες της πολιτικής τα καταφέρνουμε καλύτερα » καθημερινά καταρρίπτεται.

Οι υπέρμαχοι της στασιμότητας και αρνητές της προόδου έχουν ονοματεπώνυμο:

Κουρουπάκης Νικόλαος, Τσιφετάκης Μανώλης, Παντελάκης Παύλος, Λιλιμπάκης Μανώλης, Βιολιδάκη Μαρία, Καναβάκης Ιωάννης, Καραμανωλάκης Νίκος, Καρνιαδάκης Γιάννης, Μαριδάκης Γιώργος,  Πατεράκης Θεόδωρος, Τερζής Λεωνίδας, Δρακάκης Γιάννης, Συμεωνίδης Συμεών.

 

Ο Δήμαρχος Σητείας

 

Γιώργος Ζερβάκης

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα