Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕπίσκεψη Περιφερειάρχη Κρήτης στο Δήμο Σητείας μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε...

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Κρήτης στο Δήμο Σητείας μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Κρήτης στο Δήμο Σητείας μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

 

Τον Δήμο Σητείας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη καθώς και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τον τελευταίο μεγάλο σεισμό στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ζάκρου και την σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε στην περιοχή του Δήμου, αλλά στη διάρκεια της συζητήθηκαν κι άλλα θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Σητείας και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της ωρίμανσης και δημιουργίας αναγκαίων υποδομών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης αναφέρθηκε στη συνολική στήριξη της Αυτοδιοίκησης και του κράτους μετά το μεγάλο σεισμό, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την παρουσία του και τόνισε πως «ο κ. Αρναουτάκης ανταποκρίθηκε ήδη στο αίτημα μας και θα συντάξουμε τεχνικό δελτίο για την αποκατάσταση ζημιών σε δημόσιους χώρους όπως πεζοδρόμια κι άλλα σημεία, ενώ συνεχίζουμε την καταγραφή με τα συνεργεία που έχουν συσταθεί». Παράλληλα, ο κ. Ζερβάκης εξήγησε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί και σοβαρές ζημιές από την αρχική εικόνα που διαμορφώθηκε και απομένει η πλήρης αποτύπωση και σε δημόσια κτίρια για να ολοκληρωθεί η καταγραφή των συνεπειών του σεισμού.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Αρναουτάκης εξήγησε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει την επισκευή των ζημιών στους δημόσιους χώρους (πεζοδρόμια κ.α.) που έγιναν άμεσα αντιληπτά, ενώ υπογράμμισε πως σε συνεννόηση με το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα αναζητηθεί η δυνατότητα να μελετηθούν τυχόν στατικά προβλήματα των δημοσίων κτιρίων και ειδικά των σχολείων, προκειμένου να ενταχθεί η χρηματοδότηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων σε κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς και σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

https://youtu.be/pSpy1KKy1dY

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα