Σητεια

Επι τάπητος η ανάπτυξη του λιμανιού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

DSC07374

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του master plan για το λιμάνι της Σητείας που περιλαμβάνει ενημέρωση των φορέων, παρατηρήσεις και επικαιροποίηση του σχεδιασμού , με τον πολιτικό Μηχανικό -Λιμενολόγο Δ. Ρομπογιαννάκη να πραγματοποιεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Σητείας Γ. Ζερβακη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μ. Αντωνιδάκη.

DSC07370

Στις συναντήσεις έγινε αναλυτική συζήτηση για τη ανάπτυξη του λιμανιού, τις νέες υποδομές , τις συνθέτες λειτουργίες που μπορεί να προσφέρει με τις νέες προβλήτες αλλά και τη χερσαία επέκταση (συνολικά σε δυο φάσεις 40 στρέμματα σε βάθος 25ετιας), το κτιριακό, την κυκλοφοριακή σύνδεση, τη δημιουργία πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, χώρων αναψυχής κλπ.

Στην επόμενη φάση, το σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, στη συνέχεια θα κατατεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού ληφθούν υπόψη παρατηρήσεις από τους πολίτες, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και το Λιμενικό Ταμείο, θα κατατεθεί στο τελικό,πλέον στάδιο, για έγκριση και αδειοδότηση στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/