Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ απάντηση του δημάρχου Γ. Ζερβάκη για την «αιγίδα» στη συναυλία...

Η απάντηση του δημάρχου Γ. Ζερβάκη για την «αιγίδα» στη συναυλία της ΤΕΡΝΑ

 

Ναι είχε πει αρχικά ο Δήμος Σητείας στη συναυλία Ξαρχάκου που επρόκειτο να δοθεί στη μονή Αρκαδίου όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.
Διευκρινίζει πως στις δύο πρώτες επαφές μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είχε αποδεχτεί να τεθεί και υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας η συναυλία.
Αργότερα κι εφόσον ζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες και μάλιστα γραπτά ,φάνηκε πως χορηγός ήταν η Τέρνα.
Τότε όπως αναφέρεται στην δήλωση ο Δήμος απέσυρε την υποστήριξη του από την εκδήλωση. Ολόκληρη η ανακοίνωση :

Αναφορικά με την ακύρωση της συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου στην Μονή Αρκαδίου και επειδή σε σχετικό δημοσίευμα εμπλέκεται και ο Δήμος Σητείας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Στις 12/6 μέσω email λάβαμε αίτημα για την χορήγηση της αιγίδας του Δήμου Σητείας στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο Δήμος Σητείας αρχικά εξέτασε θετικά το αίτημα και θεώρησε τιμή, τη συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως η εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης, σε ένα ιστορικό χώρο, με τη συναυλία ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες.
Ακολούθως και πριν δοθούν οριστικές απαντήσεις ζητήθηκαν περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση καθώς και ενημέρωση για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και συνδιοργανωτές. Αναφέρθηκαν σαν συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και οι Δήμοι Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου και Αμαρίου.
Μετά τις πρώτες αυτές διευκρινήσεις ο Δήμος Σητείας συναίνεσε, κατ αρχήν θετικά, εμμένοντας εγγράφως σε περισσότερες λεπτομέρειες για την διοργάνωση.
Σε απαντητικό mail της 19/6 διαπιστώνεται με έκπληξη ότι μέγας χορηγός της εκδήλωσης θα είναι η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Άμεσα και χωρίς καθυστέρηση ο Δήμος Σητείας απέσυρε εγγράφως την αιγίδα του και ζήτησε να μην συμμετέχει στην εκδήλωση ως συνδιοργανωτής κάτι που πιστοποιείται και από την δημοσιοποίηση της αφίσας προβολής της εκδήλωσης, όπου πουθενά δεν αναφέρεται ο Δήμος Σητείας.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα