Σητεια

“Η Ζωή μέσα από την Φωτογραφία”

Αφίσα

Δελτίο Τύπου

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας σε συνεργασία με Ομάδα Εκπαιδευτικών και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας διοργανώνει Εργαστήρι Φωτογραφίας για Εφήβους με τον Στυλιανό Παπαρδέλα και τίτλο «Η ζωή μέσα από τη φωτογραφία» στις 20/3/2016 και ώρα 11 π.μ.. Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλ. 2843029620 και στο facebook: «Sitia’s animal photographers» έως 17/3.
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας από εφήβους με θέμα «Φιλοζωία και Αδέσποτα» στις 3/4/2016 και ώρα 11 π.μ.. Δηλώσεις συμμετοχής από 20/3 έως 30/3 στο τηλ.2843029620 και στο facebook: «Sitia’s animal photographers». Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.
Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Θεάτρου Σητείας, Καζαντζάκη και Κονδυλάκη γωνία.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας αναπτύσσει στην πόλη της Σητείας ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτήσεων. Το πρόγραμμα λειτουργεί από το 2008 και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Αποτελεί καρπό συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ΑμΚΕ «ΚΟΝΤΡΑ». Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).
Με βάση τη φιλοσοφία του προγράμματος η πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων σχετίζεται άμεσα με τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, την επικοινωνία, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τη συνεργατικότητα, την ανάληψη ευθυνών και την υποχώρηση του ατομικιστικού προτύπου ζωής. Σ’ αυτή τη λογική το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην τοπική κοινότητα με στόχο την προαγωγή των παραπάνω αξιών και τη συλλογική δράση. Το πρόγραμμα πραγματοποιεί τις εν λόγω παρεμβάσεις με βασικούς συνεργάτες φορείς, συλλογικότητες, σχολεία και πολίτες της πόλης.
Στηριζόμενοι σε αυτό το σκεπτικό το πρόγραμμα συνεργάστηκε με Ομάδα Εκπαιδευτικών, που στόχο έχει την αλληλοϋποστήριξη σε θέματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα, και το Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας που αποτελείται από μια μικρή ομάδα εθελοντών που καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της προστασίας και φροντίδας των αδέσποτων ζώων της πόλης καθώς και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη. Το Εργαστήρι και η Έκθεση φωτογραφίας για εφήβους αποτελεί αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.
Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας
Ομάδα Εκπαιδευτικών
Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας

Αφίσα