Ελλαδα

Ισόβια στον Γιάννη Σμπώκο για τις μίζες στα εξοπλιστικά

sbokos_533_355

Ισόβια κάθειρξη στον Γιάνη Σμπώκο και 25 και 20 χρόνια, αντίστοιχα, στους Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη
Ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους Γιάννη Σμπώκο, Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής 2», επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ετσι, επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Γιάνη Σμπώκο και 25 και 20 χρόνια, αντίστοιχα, στους Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη, αναγνωρίζοντας στον κάθε ένα από ένα ελαφρυντικό: της έμπρακτης μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αντίστοιχα.

Αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τους Κάντα και Λεονταρίτη
Το δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο, με την εισαγγελέα της έδρας να κάνει δεκτό το αίτημα για τους Κάντα και Λεονταρίτη, όχι όμως και για τον Γιάννη Σμπώκο.

Υπενθυμίζεται πως οι Γιάννης Σμπώκος (πρώην διευθυντής Εξοπλισμών), Αντώνης Κάντας (πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών) και Νίκος Λεονταρίτης (στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών) βρέθηκαν στο εδώλιο με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.

iefimerida.gr