Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΚορνάρεια 21 με ποικιλία, ποιότητα και πρωτοτυπία(βιντεο)

Κορνάρεια 21 με ποικιλία, ποιότητα και πρωτοτυπία(βιντεο)

 • . Η  Μαρία Γιαννακάκη και ο Κωστής Λυμπερίου παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Σητείας στον STYLE 100
 • Ο Γέωργιος Χορτάτσης με την Πανώρια  του από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης  έρχεται να συναντήσει τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Σητεία, ανοίγοντας το  φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι της πόλης, στις 21 Ιουνίου,  με ένα πρόγραμμα πολυθεματικό ,πολυσυλλεκτικό και πολύ απαιτητικό.Η Μαρία Γιαννάκη, σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου και ο Κωστής Λυμπερίου, πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ, έχουν καταφέρει μέσα από την πολύ καλή τους συνεργασία να απευθύνουν τα Κορνάρεια 21 σε ποικίλων ενδιαφερόντων κοινό και μίλησαν για αυτό σήμερα στον STYLE 100 και στην εκπομπή «Τελεία» .Με μουσική και συναυλιακές παραστάσεις, θέατρο, εικαστικά δρώμενα, αρχαιολογία,  παρουσιάσεις βιβλίων, αθλητικά γεγονότα, προβολές ταινιών εκδηλώσεις summer camp του Γεωπάρκου, με τις τοπικές κοινότητες να έχουν παρουσία και να συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό , αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι να κάνει αναφορά στο 1821 και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, τα Κορνάρεια 21 γεμίζουν το καλοκαίρι μας με την ποιότητα να παραμένει πολύ υψηλή, για να ικανοποιηθεί το καλλιεργημένο κοινό της Σητείας.

  Καζάρμα, Άλσος Χλουβεράκη, ο χώρος του Δημοτικού Πάρκου , είναι οι κύριοι χώροι των φετινών εκδηλώσεων ,αλλά υπάρχει και  η μονή Τοπλού, το Μόχλος, το Πισκοκέφαλο, το Καρύδι, Αρμένοι και Χανδράς, η Ζάκρος Λιθίνες , και άλλοι τόποι ,που έχουν κεντρικό κορμό και ιδέα, την προβολή και ανάθεση παραγωγών  αλλά και την απότιση τιμής σε δικούς μας ανθρώπους,.

  Ο  Κωστής Φραγκούλης -Ανταίος, επανεκδίδεται και η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος παρουσιάζει το έργο του «Δίφορο», που έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο ποιητικό δημιούργημα της Κρητικής Λογοτεχνίας από την εποχή του Κορνάρου.

  Ο μαέστρος Γιάννης Πρωτόπαπας, για δεύτερη χρονιά στην Καζάρμα θα «παίξει» με τις μουσικές του Καλογερίδη. Ολοι θυμόμαστε την περσινή, μαγική βραδιά και δικαίως ανυπομονούμε.

  Δικός μας άνθρωπος και η συγγραφέας Ειρήνη Δερμιτζάκη που γράφει και σκηνοθετεί για τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής το έργο «Ενωσις και Ελευθερία» σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Φουρναράκη.

  Δείτε το βίντεο και ακούστε , αναλυτικά , τις εκδηλώσεις από την Μαρία Γιαννακάκη και τον Κωστή Λυμπερίου.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα