Αγ. Νικόλαος, Σητεια

Λ. Μπορμπουδάκη στον STYLE 100: Εχουμε αιτηθεί οι κάτοικοι να εμβολιάζονται στις κοντινές υγειονομικές μονάδες

DSC035171-710x434

Εξελίξεις, που όλα δείχνουν πως θα είναι θετικές για τους κατοίκους της Σητείας, αναμένονται την εβδομάδα που αρχίζει, για όσους συμπεριλαμβάνονται στην ηλικιακή ομάδα 60-64 και έχουν ειδοποιηθεί πως θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, όχι στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά στον Άγιο Νικόλαο.

Η Σητεία και το Τυμπάκι, που οι κάτοικοι πρέπει να μετακινηθούν στο Ηράκλειο για να εμβολιαστούν, είναι δύο περιπτώσεις που εστιάζει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια λόγω της μεγάλης απόστασης και της ταλαιπωρίας που θα πρέπει να περάσουν οι άνθρωποι ,με την διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη να λέει, μιλώντας στον Style 100, πως συντάσσεται με το αίτημα των κατοίκων για εμβολιασμό στον τόπο κατοικίας , να έχει στείλει κεντρικά επίσημο σχετικό αίτημα και να έχει επικοινωνήσει το θέμα σε επαφές της με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη και τον Γ.Γραμματέα.

Ο σχεδιασμός της ΥΠΕ, προβλέπει την λειτουργία εβδομήντα τεσσάρων εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη, όταν αναπτυχθεί ο συνολικός σχεδιασμός, κάτι που σημαίνει πως δεν θα χρειάζονται μετακινήσεις πολιτών για να εμβολιαστούν, όπως μας είπε η κ. Μπορμπουδάκη.

Όπως διευκρίνισε ,δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εμβόλια και την διαθεσιμότητα τους. Σε τέτοια περίπτωση, δεν θα κλείνονταν ραντεβού πολιτών στον Αγιο Νικόλαο για να εμβολιαστούν. Πιθανότατα πρόκειται για θέμα συνεργασίας με τις εταιρείες μεταφοράς των εμβολίων στις διάφορες περιοχές της Κρήτης.

 

 

 

“Περιμένουμε την έγκριση την βδομάδα που έρχεται

 

Παραθέτουμε, όσα μας είπε η κ.Μπορμπουδάκη στην συνομιλία που είχαμε μαζί της:

-Επειδή αναγνωρίζουμε το ότι δημιουργείται ταλαιπωρία στον κόσμο της Σητείας όταν χρειάζεται να πάνε για εμβολιασμό στον Αγιο Νικόλαο, όπως αντίστοιχα ένα  τέτοιο έχουμε και από το Τυμπάκι προς  το Ηράκλειο , έχουμε ήδη αιτηθεί σχετικά και έχω μιλήσει με τον αναπληρωτή υπουργό, θα μιλήσω και με τον Γενικό Γραμματέα.

 

-Εμείς , από την αρχή έχουμε έτοιμα τα εμβολιαστικά  με εβδομήντα τέσσερις γραμμές που μπορούμε να αναπτύξουμε σε όλη την Κρήτη. Έιχαμε κάνει έναν σχεδιασμό , ώστε να μπορούμε  να καλύψουμε όλον τον πληθυσμό, στις πιο κοντινές υγειονομικές μονάδες, για να περιορίσουμε τη ταλαιπωρία του κόσμου και να διευκολύνουμε την προσβασιμότητα του.

 

-Η ΥΠΕ έχει υποβάλλει  το αίτημα , απομένει να μας δοθεί η έγκριση κεντρικά για να προχωρήσουμε, να ενεργοποιήσουμε και τις 74 εμβολιαστικές  γραμμές κι έτσι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μετακίνησης  ανθρώπων 

Θα μπορούμε να κάνουμε τον εμβολιασμό στην Σητεία.

 

-Εχουμε αιτηθεί να ανοίξουν οι εμβολιαστικές γραμμές την ερχόμενη εβδομάδα, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πρόβλημα με τα εμβόλια  δεν υπάρχει ,πιθανόν να είναι  συνεργασία με τις εταιρίες 

Το σταδιακό άνοιγμα των εμβολιαστικών γραμμών  διασφαλίζει την διαδικασία , είναι  θέμα ασφάλειας μεταφοράς των εμβολίων , και όχι έλλειψης τους. 

Οφείλουμε να σημειώσουμε , επειδή έχουμε ασκήσει σχετική κριτική στο παρελθόν, πως αυτή την φορά υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο ερώτημα που απευθύναμε στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από το Γραφείο Τύπου και από την ίδια την Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/