Διεθνη

Μακελειό στο Ορλάντο: Ο δράστης κάλεσε το 911 και δήλωσε υποταγή και πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

download (1)

Το NBC αποκαλύπτει πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με τους 50 νεκρούς και τους 53 τραυματίες είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
– Τηλεφώνησε στη γραμμή εκτάκτου ανάγκης (911) πριν εισβάλει στο νυχτερινό κέντρο Pulse και ανοίξει πυρ
– Νωρίτερα, ανέβασαν τη φωτογραφία του 30χρονου δράστη της σφαγής σε λογαριασμό στο twitter που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος
– “Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση”, γράφουν – Πρόκειται για τον Ομάρ Ματίν, Αμερικανό πολίτη με καταγωγή από το Αφγανιστάν
– Πράκτορας FBI στο CNN: Ξέραμε πως συμπαθούσε το ISIS
Κάθε ώρα που περνά, ο μεγαλύτερος φόβος των αμερικανικών αρχών, να εκδηλώθηκε δηλαδή επίθεση που να σχετίζεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε έδαφος των ΗΠΑ γίνεται όλο και περισσότερο πραγματικότητα. Και το μακελειό που συγκλονίζει τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο με τους 50 νεκρούς και τους 53 τραυματίες σε gay club στο Ορλάντο της Φλόριντα φαίνεται πως είναι ακριβώς αυτό: μια τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος από έναν θαυμαστή του ISIS!

Το NBC μετέδωσε την πληροφορία πως ο δράστης της σφαγής στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο, ο 30χρονος Ομάρ Ματίν, Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν ήταν θαυμαστής των τζιχαντιστών. Και πριν εισβάλει στο nifht club, οπλισμένος με ένα τουφέκι, ένα πιστόλι και κάτι που έμοιαζε με “μηχανισμό”, είχε τηλεφωνήσει στη γραμμή εκτάκτων περιστατικών (911), ορκιζόμενος πίστη και αφοσίωση στον ISIS!
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές στο Ορλάντο πιστεύουν ότι ο ύποπτος για το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο όπου έχασαν την ζωή τους 50 άνθρωποι δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Το γεγονός ότι η επίθεση διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και ότι η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα καλεί τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, (το γεγονός ότι) στοχοθετήθηκε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Gay Pride και- εφόσον επιβεβαιωθεί- το ότι σύμφωνα με τις τοπικές αρχές επιβολής της τάξης ο ένοπλος δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, όλα αυτά καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε ο βουλευτής Άνταμ Σιφ σε ανακοίνωσή του.

Από την πρώτη στιγμή οι αμερικανικές αρχές είχαν μιλήσει για τρομοκρατική επίθεση. Και πως ήξεραν ότι ο 30χρονος άνδρας ήταν από εκείνους που “συμπαθούσαν” τους τζιχαντιστές. Η σφαγή στο Ορλάντο, γιατί περί σφαγής πρόκειται, για ένα λουτρό αίματος χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ, είναι η πιο αιματηρή αυτού του είδους στην ιστορία της χώρας. 50 άνθρωποι νεκροί και άλλοι 53 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Από νωρίς είχε φανεί πως υπάρχει μια κάποια σύνδεση ανάμεσα στον μακελάρη του Ορλάντο και το ISIS, έστω κι αν δεν είναι άμεση, έστω κι αν δεν υπάρχει για την ώρα καμία απόδειξη πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν εντολή στον Ματίν να εισβάλει σε ένα κέντρο όπου συχνάζουν γκέι και να αρχίσει να πυροβολεί.
Λίγες ώρες μετά το μακελειό, σε λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε η φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. «Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες» είναι το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.

download

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τους τζιχαντιστές του ISIS. Όπως επισημαίνεται από το Reuters, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν στην φωτογραφία απεικονίζεται πραγματικά ο Ματίν. Σε έναν άλλο λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση έχουν αναρτηθεί επίσης φωτογραφίες του ίδιου προσώπου και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει μηνύματα όπου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επίθεση.

Παράλληλα, σύμφωνα με δήλωση πράκτορα του FBI που επικαλείται το CNN, οι αρχές γνώριζαν ότι ο Ματίν ήταν από τους “συμπαθούντες” τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους! Το FBI μίλησε αρχικά για εγχώρια τρομοκρατία αλλά εκπρόσωπος του έσπευσε να σημειώσει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη και πίσω από το λουτρό αίματος να βρίσκονται ακραίοι ισλαμιστές.