Σητεια

Με “μικρό καλάθι” πάει η Σητεία στη συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη

image

Λίγο πριν την συνάντηση  με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, συγκρατημένα εμφανίζονται τα μέλη της επιτροπής απο τη Σητεία που θα παρουσιάσουν τις αρνητικές τοποθετήσεις σύσσωμης  της τοπικής κοινωνίας για τα δυο αιολικά πάρκα που προβλέπεται να κατασκευαστούν στην περιοχή.

Κρατώ μικρο καλάθι, δήλωσε στον STYLE 100 ο Κώστας Γιαννακόπουλος, που θα εκπροσωπήσει την Σίτανο στη συνάντηση, αναφερόμενος στην υπουργική υπογραφή που έχει μπει στους περιβαλλοντολογικούς όρους του έργου, δίνοντας το δικαίωμα στην εταιρία να προχωρήσει.

Επικεφαλής της πενταμελούς επιτροπής που στις 3 μμ συναντάται με τον υπουργό είναι ο δήμαρχος Σητείας Γ. Ζερβακης. Συμμετέχουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων από το Κατσιδώνι Π. Λιλιμπάκης, τη Ζάκρο Κ. Κεκερίδης, το Καρύδι Μ. Κοντός και ο Κ, Γιαννακοπουλος από τον πολιτιστικό συλλόγου της Σιτάνου..

Το ιδανικό σενάριο για την περιοχή της Σητείας, θα ήταν να ανακαλέσει ο υπουργός την απόφαση του, είπε ο Κ. Γιαννακόπουλος, κατι που θα σταματούσε και την προγραμματισμένη προσφυγή του δήμου στο ΣτΕ. Σενάριο όμως, που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί .

Ο κ.Γιαννακόπουλος επανέλαβε τις επιπτώσεις που θα έχει η δημιουργία των πάρκων στην ευρύτερη περιοχή και την τουριστική της ανάπτυξη, ενώ μίλησε για “παιχνίδια ευαισθησίας ” της εταιρίας, όταν το μόνο που θέλει είναι το κέρδος.

Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.

Εν όψει  της Κυριακής, όπου το πρωί στις 11 στο Ιτανος πραγματοποιείται ενημερωτική εκδήλωση για τους παραγωγικούς φορείς και το απόγευμα στις 7 μμ, ανοιχτή συγκέντρωση -συζήτηση στο Sita Beach, ο Κ. Γιαννακοπουλος αποτίμησε πολύ θετικά την στάση όλων των εκπροσώπων στη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε χτες στην Περιφέρεια, κάνοντας λόγο για μια  συμπαγή θέση από το δήμαρχο, την αντιπολίτευση (Νίκος Κουρουπάκης), τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων.

Έχοντας πλέον όλα τα δεδομένα, τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει τη προσφυγή στο ΣτΕ, αν δεν υπάρξει δραματική (θετική για την περιοχή) αλλαγή των δεδομένων.