Σητεια

Νέο Δ.Σ εκλέγουν οι πολύτεκνοι την Κυριακή, με ανοιχτά πολλά προβλήματα(ηχητικό)

69998766_2998404336896902_6220594502814400512_n

Μιλά στον STYLE 100 ο Χαράλαμπος Σπυριδάκης 

Βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και θα εκραγεί σύντομα αν δεν αλλάξουν οι δείκτες της υπογεννητικότητας στη χώρα, χαρακτήρισε το δημογραφικό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας Χαράλαμπος Σπυριδάκης μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη στον STYLE 100.
Αφορμή για τη συζήτηση, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιούνται την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην ενορία Αγίας Αικατερίνης, με την “παράδοση” να φέρνει πλέον τις εκλογές να πραγματοποιούνται λόγω χαμηλής προσέλευσης στην πρώτη ημερομηνία, την δεύτερη Κυριακή, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου.
Ο κ, Σπυριδάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών
για συμμετοχή, ώστε το νέο Δ.Σ. να έχει  μεγαλύτερη ορμή να συνεχίσει, “να δείξουμε”,όπως είπε, ” πως είμαστε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν”
Επίσης έθεσε θέμα ανανέωσης του Δ. Σ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που γερνά, γερνούν μαζί και οι Σύλλογοι των πολυτέκνων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας, αναφέρθηκε στην αδιαφορία της πολιτείας και στην αφαίρεση κάθε πρόνοιας , μικρής έστω, που υπήρχε, μέσα στα μνημονικά χρόνια, άφησε όμως και μια μικρή χαραμάδα ελπίδας, λέγοντας πως τελευταία κάτι κινείται, το θέμα της υπογεννητικότητας μπαίνει στο δημόσιο διάλογο, συζητούν για αυτό η επιτροπή της Βουλής.
Παρά τη συνταγματική πρόβλεψη για στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας και αντιμετώπιση του σοβαρού, εθνικού δημογραφικού προβλήματος , τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξε αποψίλωση των μικρών μέτρων που υπήρχαν.
Οπως:
-η μικρή σύνταξη των 95 ευρώ στην πολύτεκνη μητέρα από τα 65 και πάνω,
– οι ελεύθερες μεταγραφές των παιδιών κατά προτεραιότητα,
-η μη υπερωριακή απασχόληση της πολύτεκνης μητέρας,
-το ποσοστό του 20% στους διορισμούς.
Ολα έχουν αφαιρεθεί. Μαζί σταμάτησε και η διανομή τροφίμων, και , όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα από τις 400 οικογένειες, μόλις σε εννέα διανέμονται τρόφιμα.
Ο κ. Σπυριδάκης παρόλα αυτά, τόνισε πως “δεν καταθέσαμε τα όπλα,είμαστε παντού, πιέζουμε την πολιτεία να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να ασχοληθεί με το δημογραφικό πρόβλημα”

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ