Σητεια

Νέο Δ.Σ στην Περιηγητική με όραμα το μεγάλο Πολιτιστικό Κέντρο(ηχητικό)

DSC03394

 

 

Στην συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη βδομάδα  θα τεθεί προς έγκριση η αλλαγή χρήσης του κτιρίου της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας  , όπως είπαν στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη,  ο απελθών και ο νέος πρόεδρος του Σωματείου, Μιχάλης Περάκης και Κώστας Κατσικαλάκης αντίστοιχα .

Το νέο ΔΣ που συγκροτήθηκε την Τετάρτη μετά τις εκλογές της Κυριακής, αναλαμβάνει σε μια περίόδο που σημαδεύει η πανδημία, και εκμεταλλεύεται το διάστημα που προκύπτει από την νεκρή σε δραστηριότητα περίοδο, για «προσαρμογή και προετοιμασία», στοχεύοντας στην δημιουργία ενός μεγάλου και ανοιχτού Πολιτιστικού Κέντρου, όχι μόνο ως φορέα εκδηλώσεων αλλά και καταγραφέα της πολιτιστικής κληρονομιάς,  μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

DSC03393

Την πολύμορφη δραστηριότητα της Περιηγητικής , που δεν περιορίζεται σε διοργάνωση ταξιδιών, με αναφορά και στο πρώτο βήμα που έγινε από το Σωματείο για το αεροδρόμιο, περιέγραψε ο Μιχάλης Περάκης, αποτιμώνται θετικά την δική του πολύχρονη θητεία και αιτιολογώντας την απόφαση του να μην συνεχίσει, παρόλο που αυτός συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, στην βάση ηθικών λόγων (η ιδιότητα του προέδρου του ΔΟΚΑΣ) και φόρτου εργασίας.

DSC03396

Ο νέος πρόεδρος Κώστας Κατσικαλάκης και το ΔΣ θ τρέξουν την υλοποίηση του οράματος για τη  δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, κάτι πάντως που δεν αναμένεται να γίνει άμεσα και λόγω των πολλών  διαδικασιών που απαιτούνται και λόγω των οικονομικών  απαιτήσεων υλοποίησης ενός τέτοιου μεγαλόπνοου σχεδίου, παρόλο που έχει ετοιμαστεί το έδαφος  για χρηματοδοτήσεις από ειδικά προγράμματα και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία ενός υβριδικού κυρίως, όπως είπε ο Μ. Περάκης, ενεργειακά αυτοδύναμου και την λειτουργία δεξαμενών συλλογής νερού.

Ολόκληρη η συνέντευξη, στο ηχητικό αρχείο.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://style100fm.gr/